Το να πίνεις μέχρι λιποθυμίας είναι και με τη βούλα επικίνδυνο

Μια έρευνα έρχεται να μας βάλει στη θέση μας και να μας συμμορφώσει.

Πολλές φορές δεν το θέλουμε αλλά συμβαίνει. Το να πίνεις μέχρι λιποθυμίας είναι άσχημο από όλες τις απόψεις. Πλέον, μετά από αυτή την έρευνα είναι και επίσημα επικίνδυνο. Όχι πως δεν το γνωρίζαμε, απλά τώρα οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν. Μετά από τεράστια μελέτη του ιστορικού 130,000 ανθρώπων, αποδείχθηκε πως το να πίνουμε μέχρι να σκοτεινιάσουν τα πάντα γύρω μας, διπλασιάζει τις πιθανότητες να εμφανίσουμε άνοια αργότερα στη ζωή μας.

Στη Γερμανία το hangover αντιμετωπίζεται ως ασθένεια

Με λίγα λόγια, τo βαρύ hangover της επόμενης ημέρας είναι το λιγότερο που θα πρέπει να μας ανησυχεί. Όσοι είχαν χάσει τις αισθήσεις τους από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τους τελευταίους 12 μήνες, είχαν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια από εκείνους που δεν πίνουν σε συχνή βάση και δεν λιποθύμησαν.

Καλύτερα να αποφεύγεις τέτοιες καταστάσεις:

Ακόμα και o κίνδυνος για τη νόσο Alzheimer ελλοχεύει, τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες, σε μικρότερη ή μεγαλύτερη ηλικία. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, είναι πως τα άτομα που πίνουν πολύ, έχουν 1.2 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια. Προσοχή λοιπόν και μακριά από λιποθυμίες και την ακραία κατανάλωση αλκοόλ.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved