Πώς θα τελειοποιήσεις την ομελέτα που φτιάχνεις σπίτι

Ξεκίνα με την western, τα αβγά που λάτρεψαν οι καουμπόηδες.

Την έχουν αποκαλέσει western ή και Denver omellette. Γεννήθηκε από τους γελαδάρηδες της Δύσης που έβρισκαν παρηγοριά στα αβγά και φρόντιζαν με την βοήθεια των μπαχαρικών να ετοιμάσουν ένα γενναίο πρωινό που θα τους κρατούσε ολόκληρη την ημέρα. Αν θες να κατακτήσεις την αυθεντική της γεύση, ρίξε μία ματιά εδώ.

Τα αβγά

Θα χρειαστείς 4 μεγάλα για μία ιδανική και αντρίκια μερίδα. Τα σπας μέσα σε βαθύ μπολ, προσθέτοντας λίγο γάλα, τριμμένο τυρί, ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και αλάτι-πιπέρι. Χτυπάς καλά σαν να τα μισείς και τα αφήνεις στην άκρη.

Τα υπόλοιπα

Έχεις ψιλοκόψει ήδη τις πιπεριές, το μπέικον και το κρεμμύδι. Πριν τα ρίξεις στο τηγάνι, έχει φροντίσει να το περάσεις με εξίσου λίγο βούτυρο. Βάζεις τα υλικά και προσθέτεις λίγη πάπρικα και μαύρο πιπέρι. Θα δώσει αυτό το καπνιστό άρωμα που θέλεις στην ομελέτα σου. Με το που ροδίσουν, χτυπάς ξανά τα αβγά και τα ρίχνεις προσεχτικά στο τηγάνι. Αν θες πολυπλοκότητα, βάζεις και λίγο ελαιόλαδο.

Το φορμάρισμα

Η φωτιά σου τώρα θα πρέπει να είναι μεσαία. Αν έχεις σπάτουλα σιλικόνης θα είσαι ιδανικός, αλλιώς μία ξύλινη. Ξεκινάς να τηγανίζεις την ομελέτα. Προσεχτικά ξεκινάς να σπρώχνεις με την σπάτουλα γύρω από την ομελέτα, έτσι ώστε να αποκτήσει φόρμα. Όταν θα δεις να έχει γίνει κυκλική και ομοιόμορφη, ρίχνεις τα υλικά τα οποία ρόδισες και τα έχεις αφήσει μέσα σε πιάτο.

Το τελείωμα

Τώρα έχεις μία βάση αβγού με όλα τα παραπάνω υλικά. Πιέζεις με την σπάτουλα από την μία πλευρά, ανασηκώνεις και κλείνεις καπακώνοντας την ομελέτα στα δύο. Μπράβο. Αυτό λέγεται σωστή western ομελέτα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved