Πώς θα ψήσεις τα πιο νόστιμα μπιφτέκια στα κάρβουνα

4 tips για όλα εκείνα τα μπάρμπεκιου που δεν λένε να σταματήσουν.

Το μπιφτέκι δεν είναι απλά φαγητό. Είναι τέχνη. Και άπαξ και αναλαμβάνεις χρέη ψήστη, οφείλεις στην παρέα σου να ξέρεις να τα ψήσεις σωστά. Ιδού μερικά tips που θα κάνουν το ψήσιμο ονειρικό.

 

Αρχικά να κάνεις κιμά από ελιά

Είναι ίσως η ιδανικότερη επιλογή για το μπιφτέκι που ψάχνεις για το μπιφτέκι σου. Είναι από τον λαιμό του μοσχαριού, έχει μεσαία ποσότητα σε λίπος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το μπιφτέκι να βγαίνει ζουμερό. Από την μηχανή του κιμά θα το περάσεις μόνο μία φορά, ώστε να καταλαβαίνεις και τα κομμάτια του κρέατος στην κάθε δαγκωνιά. Tip: μην ζητήσεις άπαχο κρέας. Είναι ο λόγος που τα μπιφτέκια σου βγαίνουν  άνοστα και δεν φταίει το αλάτι.

Η ψίχα

Θέλεις την ψίχα από το μπαγιάτικο ψωμί, που θα μουσκέψεις και θα στραγγίξεις πριν την προσθέσεις. Θα προσφέρει την κατάλληλη υγρασία που απαιτείται στο ψήσιμο και θα αναδείξει την κρεατένια γεύση που χρειάζεται ο κιμάς σου.

chef forming raw burger

Μόνο δύο ακόμη υλικά

Αν θες και το κάτι παραπάνω, υπάρχει χώρος μόνο για κρεμμύδι και μαϊντανό. Το πρώτο πρέπει να μπει στο μπλέντερ για να τραβήξει ο κιμάς τα υγρά, ενώ ο μαϊντανός προσφέρει φρεσκάδα και διακριτικό άρωμα. Εννοείται κόβεται στο χέρι.

Το ψήσιμο

Πέραν του ότι πρέπει να αφήσεις την σχάρα να καεί, έχε στο νου σου πως τα μπιφτέκια για ένα medium rare ψήσιμο, θέλουν 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν τα θέλεις καλύτερα ψημένα, αύξησε τον χρόνο ψησίματος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved