Αν αγαπάς τα chicken wings, να μάθεις να τα φτιάχνεις Nashville

Η παραδοσιακή αμερικανική συνταγή που τιμάει το καυτερό κοτόπουλο.

Όσο και  να αγαπάς το κρέας -και καλά κάνεις- υπάρχει πάντα χώρος για φτερούγες κοτόπουλο. Είναι το μοναδικό αντρικό finger food που, μετά το αρνίσιο παϊδάκι, μπορείς να ξεκοκκαλίσεις άφοβα και να φας κιλά από δαύτες. Και μπράβο σου δηλαδή γιατί αν δεν τσακωθείς με τους φίλους σου για το ποιος θα βουτήξει την τελευταία από το πιάτο, για ποιον λόγο να τσακωθείς;

Big Lug Nashville Chicken

Οι φτερούγες Nashville είναι αυτό που λέμε καυτερό κοτόπουλο. Παραδοσιακή συνταγή του αμερικανικού Νότου, που μέχρι σήμερα σερβίρεται με λευκή σως (σ.σ.: συνήθως κάποια παραλλαγή μαγιονέζας), αγγουράκι τουρσί και ψωμί. Όμως εδώ, θα χρειαστεί να τις κάνεις στο σπίτι για να τις τσακίσεις με την παρέα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς

6 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα γαλλικού τύπου
Μια χούφτα αλάτι ψιλό
6 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
4 κ.σ. πάπρικα καυτερή και γλυκιά
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
Κύμινο
Σπορέλαιο
4 κούπες αλεύρι
20 φτερούγες κοτόπουλου

Η ετοιμασία της μαρινάδας

Θα χρειαστεί να κάνεις την προετοιμασία σου από το προηγούμενο βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι θα βράσεις νερό σε ένα κατσαρολάκι βάζοντας το αλάτι, την μαύρη ζάχαρη και την μουστάρδα. Θα χρειαστείς περίπου 6-7 κούπες νερό για να διαλυθούν τελείως και θα αφήσεις μέσα το κοτόπουλο. Αφού πάρουν το μαρινάρισμα, φύλαξε τα στο ψυγείο.

Έτοιμος για τηγάνι

Για το τηγάνισμα θα πρέπει αρχικά να ρίξεις σε ένα μικρό τηγάνι τα μπαχαρικά σου. Πάπρικα, σκόρδο, κύμινο, μαύρη ζάχαρη και λίγο σπορέλαιο. Όταν θα αρχίσουν οι μυρωδιές να βγαίνουν από το τηγάνι -θέλεις μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά- βγάζεις το μείγμα και το φυλάς. Παράλληλα έχεις βγάλει το κοτόπουλο από το ψυγείο και έχεις στεγνώσει τα κομμάτια σε χαρτί κουζίνας. Θέλουν μισή ώρα για να ανταποκριθούν στην θερμοκρασία δωματίου. Αλευρώνεις μαζί με αλατοπίπερο τα κοτόπουλο και ετοιμάζεις ένα μεγάλο τηγάνι με αρκετό σπορέλαιο και δυνατή φωτιά. Οι φτερούγες, για να ψηθούν καλά και να γίνουν τραγανές, θέλουν 10 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά και καπακωμένο τηγάνι. Τις βγάζεις και τις αφήνεις σε χαρτί κουζίνας ώστε να ρουφήξει το λάδι. Στη συνέχεια τις πασπαλίζεις με τα μπαχαρικά που «έψησες» στην πρώτη τηγανιά.

nashville

Σερβίρεις με πικάντικη μαγιονέζα. Καλό τσάκισμα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved