Πώς θα τελειοποιήσεις τα μακαρόνια με κιμά

Η συνταγή που κάθε εργένης πρέπει να γνωρίζει.

Μπορεί το μακαρόνι να έχει περάσει στο μυαλό του κόσμου ως κάτι απλό -του στυλ «έλα μωρέ, ούτε μία μακαρονάδα δεν μπορείς να φτιάξεις;»- αλλά η μακαρονάδα έχει την δική της μοναδική ιεροτελεστία. Κακώς λοιπόν το σκεφτόμαστε ως ένα φαγητό-ξεπέτα, καθότι έχουμε όλοι στο μυαλό μας την περίφημη ρύση ότι τα απλά πράγματα είναι και τα ομορφότερα. Έτσι δεν είναι. Ειδικά όταν μιλάμε για μακαρόνια με κιμά.

 

TF Commoner Co ragu tagliatelle 8907


Για την ιστορία τους έχουν ακουστεί τόσα που στο τέλος χάνεις την μπάλα. Από την εμφάνισή τους στην αρχαία Ελλάδα, μέχρι τον Μάρκο Πόλο και την εμφάνισή τους στη Νάπολη. Όμως το μακαρόνι με κιμά παρότι συνδέεται με την Bolognese, η αληθινή του καταγωγή είναι από την Imola και για να μπορέσεις να βρεις στην Ιταλία το αντίστοιχο ελληνικό πιάτο, θα πρέπει να επιλέξεις τα al ragu. Αυτό όμως είναι τόσο τεχνικό που ξεχνάς και το ενδιαφέρον για να τα φτιάξεις.
Τα μακαρόνια με κιμά, είναι πράγματι ένα εργένικο φαγητό. Είναι όντως μία καλή ιδέα το να γίνει ένα από τα πρώτα πιάτα που θα βάλεις στόχο να τελειοποιήσεις. Χώρια του ότι όποιον φίλο ή κοπέλα ρωτήσεις, δεν υπάρχει ποτέ κακή στιγμή για μακαρόνια με κιμά. Εμείς βρήκαμε την συνταγή του δικού μας ανθρώπου, του Γιώργου Τσούλη ιδιαίτερα χρήσιμη. Πάρτε χαρτί και σημειώστε.

 

Θα χρειαστείς:

500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένη

Για τη σάλτσα:
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, από σπαλομίτα
600 γρ. ντομάτα, τριμμένη
50 γρ. καπνιστό μπέικον, κομμένο σε κυβάκια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. worcestershire sauce
6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, τριμμένο
1 κλ. δεντρολίβανο
1 κύβο βοδινό
400 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι

 

1514931389 1453936103 delish turkey ragu 1

 

Πώς θα το μαγειρέψεις σωστά

1. Καις την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον κιμά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
2. Μόλις ετοιμαστεί ο κιμάς, τον αδειάζεις σε ένα μπολ και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το μπέικον.
3. Χαμηλώνεις τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύεις για 4-5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.
4. Έπειτα προσθέτεις τον κιμά, το δεντρολίβανο και μαγειρεύεις για 2 λεπτά.
5. Προσθέτεις τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύεις για 2-3 λεπτά.
6. Ρίχνουμε τη worcestershire sauce και μόλις καραμελώσει προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ο κιμάς.
7. Παράλληλα βράζειςκαι τα μακαρόνια σε αρκετά αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν, τα σουρώνεις και κρατάς 100 ml από το νερό του βρασίματος.
8. Αφού δέσει ο κιμάς, αδειάζεις μέσα τα μακαρόνια, το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved