5 φιάλες ουίσκι που φέρνει μαζί του ο Φεβρουάριος

Από το 15αρι Glenmorangie μέχρι την blend αυθεντικότητα του McConnell’s.

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα του Φεβρουαρίου αλλά οι πέντε παρακάτω φιάλες βρίσκονται ήδη στο εμπόριο κάνοντας την διαφορά, καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε φανατικού που μπορεί να βρίσκει παρηγοριά στο scotch, το blended irish ή ακόμη και το straight bourbon. Και το καθένα από αυτά έχει λόγο ύπαρξης.

Διάβασε εδώ για τα single malt

Αρχικά το Glenmorangie, ένα από τα διασημότερα highland’s single malt, κυκλοφόρησε το πρώτο του single estate whisky με όνομα Cadboll Estate. Αυτό σημαίνει πως η βύνη που χρησιμοποιήθηκε, προέρχεται αποκλειστικά προέρχεται αποκλειστικά από ένα terroir που είχε στην κατοχή του το αποστακτήριο. Άρα ακόμα πιο ελεγχόμενη σοδειά και παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια bourbon.

Σειρά έχει το νησιώτικο Bruichladdich 25 ετών του οποίου η απόσταξη χρονολογείται από το 1994 και έχει διαθέσιμες 12.000 περίπου φιάλες προς πώληση. Το Black Art 1994 Vintage όπως είναι η επωνυμία του, ανήκει στη σειρά των single malt που δεν περιέχουν την κάπνα της τύρφης αλλά ξεχωρίζει για το πλούσιο σώμα και την γεμάτη του γεύση. Για την ακρίβεια η σειρά Black Art ξεκίνησε από τον πλέον συνταξιοδοτημένο master distiller του Bruichladdich, Jim McEwan. Το Kilbeggan, που είχε κάνει την εμφάνιση του το 2018 με μία Small Batch Rye έκδοση, επιστρέφει με μία single pot still συνταγή που εκτός από το ανεπεξέργαστο κριθάρι βάζει στο παιχνίδι και την βρώμη σε περιεκτικότητα 2,5%. Από το 2007 που το αποστακτήριο έκλεισε (σ.σ.: και στη συνέχεια άνοιξε ξανά), αυτό είναι το πρώτο single pot still που παράγει.

Αν θες να κάνεις σωστό tasting διάβασε εδώ.

Ο άλλοτε διάσημος σταρ του NFL, Terry Bradshaw, κυκλοφόρησε ένα high proof Kentucky Straight Bourbon, στους 51 βαθμούς για τους λάτρεις του. Η συνεργασία είναι με την Silver Screen Bottling που έχει φροντίσει και για «κινηματογραφικές εκδόσεις» όπως τα Star Trek, John Wick και Predator Bourbon.  Τέλος το McConnell’s, κυκλοφορεί ένα blend από απόσταξη σιτηρών και βύνης που έχει ωριμάσει για πέντε χρόνια σε βαρέλια bourbon. Το αποστακτήριο είχε κλείσει και άνοιξε πάλι από την Conecuh Brands, που έχει σκοπό να χτίσει ακόμη ένα στο Μπέλφαστ, όπου βρισκόντουσαν οι αρχικές εγκαταστάσεις.

Είναι το μόνο της λίστας που θα είναι διαθέσιμο τις πρώτες ημέρες του Μάρτη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved