Τα σπουδαιότερα κινηματογραφικά ουίσκι

Όταν το ποτό κατάφερε να τραβήξει το βλέμμα σου από τους πρωταγωνιστές. 

Αν αγαπάς το ουίσκι όσο και εμείς, δεν γίνεται να σου έχουν ξεφύγει. Εκτός και αν δεν ήσουν αρκετά παρατηρητικός. Στις παρακάτω ταινίες, είναι το μπουκάλι που έχει τον πρώτο ρόλο και καταφέρνει να γίνει πιο ηρωικό και από τους πρωταγωνιστές. Ρίξε μία ματιά και προσπάθησε να θυμηθείς αν κατάφερες να προσέξεις την φιάλη όταν πρωτοείδες την ταινία.

 

Lost in Translation


Η Scarlett Johansson κατάφερε να χάσει δύο μεγάλα momentum: να αντιληφθεί την μοναδικότητα των αποστακτηρίων της Suntory και εκείνη του Bill Murray.  Τουλάχιστον είναι μία απόδειξη ότι με τα καλά ιαπωνικά ουίσκι γίνονται οι καλύτερες γνωριμίες.

Το μπουκάλι: Hibiki 17y.o.

 

The Man from Uncle

MovieWhiskey1


Η πόζα των δύο πρακτόρων που πανηγυρίζουν το πέρας της αποστολής τους, θα μπορούσε εύλογα να ήταν και κάποια νέα καμπάνια του Johnnie Walker. Δεν είναι όμως. Είναι η στιγμή δύο κορυφαίων αντρών που απλά απολαμβάνουν  ένα ποτό, αποδεικνύοντας πως το Black Label ήταν πάντα εκεί στις μεγάλες επιτυχίες.

Το μπουκάλι: Johnnie Walker Black Label 12y.o.

 

28 Days Later


Πολύ πριν τα ξυράφια στο καπέλο του, o Cillian Murphy πρωταγωνιστούσε με τον Brendan Gleeson στο zombie apocalypse, 28 Days Later. Καλά τα πήγε η ταινία, ακόμη καλύτερα τα πήγε ο Danny Boyle και στην ταινία πέρασε καλά και ο Gleeson που βρήκε παρηγοριά από την καταστροφή στο καπνιστό Lagavulin.

To μπουκάλι: Lagavulin 16y.o.

 

Skyfall


Σε πονάει αυτή η σκηνή. Γιατί είτε είσαι ο Bond είτε όχι, δεν θέλεις να σου ξεφύγει ούτε μία στάλα από το καλύτερο single malt στον κόσμο. Και ο 007 τα κατάφερε παρότι στη συνέχεια της ταινίας, καλείται να πυροβολήσει ένα ποτήρι με 50αρι Macallan από το κεφάλι της Berenice Marlohe.

Το μπουκάλι: Macallan 18y.o.

 

Goodfellas

MovieWhiskey7


Ο Tommy ακολούθησε την καρδιά του. Όταν αργούν να σου φέρουν το ποτό σου και είσαι και κάπως τρελός από την φύση σου, προφανώς και θα χορέψεις υπό την απειλή όπλου. Ειδικά όταν οι σφαίρες σε βρίσκουν στα πόδια.

Το μπουκάλι: Cutty Sark

 

Mississippi Grind


Αν σκεφτείς ότι το προτιμούσαν οι καουμπόηδες από τότε που έπαιζαν πόκερ, η επιλογή δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη. Έχει την γεύση του κινητή μιας και είναι ένα από τα παλιότερα και πιο αξιόλογα bourbon που μπορεί να βρει κανείς εκεί έξω. Και ασχέτως με την ταινία, πολύ δύσκολα θα βρεις μπαρ στην Αμερική που να μην το σερβίρει.

Το μπουκάλι: Woodward Reserve Kentucky Bourbon

 

The Shining


Ξενοδοχείο στην άκρη του κόσμου; Τσεκ. Τζακ Νίκολσον; Τσεκ. Ουίσκι με παρέα τα φαντάσματα; Τσεκ. Και κάπως έτσι έχεις μία από τις πιο δυνατές σκηνές του κινηματογράφου, με το καμάρι από το Lynchburg σε πρώτο ρόλο.

Το μπουκάλι: Jack Daniel’s Tennessee Whiskey

 

The Day after Tomorrow


Ακόμη και όταν ο κόσμος οδεύει προς την καταστροφή, υπάρχει πάντα χρόνος για να απολαύσεις ένα καλό ουίσκι. Ειδικά άμα είσαι στη Σκωτία και κρύβεις ένα καλό μπουκάλι Speyside πίσω από βιβλία. Και όχι, σε καμία περίπτωση δεν το χρησιμοποιείς για καύσιμο, ακόμη και αν ακροβατείς μεταξύ ζωής και θανάτου.

Το μπουκάλι: Balvenie 12y.o.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved