Η νέα Indian Sport Chief είναι μια cruiser που ξύνει μαρσπιέ

Και έχει σχεδόν 2000 κυβικά που της χαρίζουν άπλετη ροπή για να το κάνει με μεγάλη ευκολία.

Πάνω που όλοι πίστευαν ότι οι cruiser μοτοσικλέτες θα περνούσαν μια τρομερή υπαρξιακή κρίση που θα έφτανε μέχρι τον αφανισμό, όλα δείχνουν ότι επανεφηύραν τον εαυτό τους μέσα από τη χάραξη ενός άλλου δρόμου. Βλέπετε ο κόσμος δεν βαρέθηκε τα cruiser όπως τα βαρέθηκε τη δεκαετία του ‘90 επειδή ήθελε να καβαλάει κάτι μοντέρνο, αλλά γιατί ο κόσμος θέλει να καβαλάει κάτι ακόμα πιο κλασικό στη μορφή των σύγχρονων ρετρό μοτοσικλετών

Η Indian του Jon Bernthal έχει κάτι από τον ρόλο του Punisher 

Από τη στιγμή που τα διάφορα τσοπεροειδή δεν μπορούσαν να παίξουν τίμια μπάλα στο γήπεδο της νοσταλγίας, διάλεξαν έναν κόντρα ρόλο που τους βγήκε. Τα cruiser με σπορ διάθεση, αλλά και ικανότητες, ζουν τη πιο ακμαία και παραγωγική τους φάση, αναγκάζοντας ακόμα και τους Ιταλούς να μπουν στον χορό με τις Ducati και MV Agusta να δίνουν cruiser χαρακτηριστικά σε μοντέλα που μόνο τέτοια δεν θυμίζουν.

 

 

Από την άλλη οι Αμερικάνοι διαλέγουν την άλλη οδό, του να πάρουν κάτι υπάρχον και να το κάνουν πιο σφριγηλό, μια συνταγή καλή σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά δεν βγαίνει πάντα. Στην περίπτωση όμως της νέας Sport Chief συνταγή έχει όλα τα σωστά συστατικά και η εκτέλεση δείχνει στιβαρή.

Όταν η Indian αποφάσισε να φτιάξει την κορυφαία τουριστική μοτοσικλέτα 

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο γνωστός κινητήρας της Chief, αλλά κατάμαυρος αυτή τη φορά με τα 1890 κυβικά να δίνουν τον ηχηρό τόνο στις σβέλτες βόλτες. Αλλά επειδή σκέτα τα κυβικά δεν κάνουν τη Sport Chief να ρίχνεται γρήγορα στις στροφές, στο πλαίσιο έχει γίνει σοβαρή δουλειά. 

 

 

Το πιρούνι είναι ανάποδο και διατομής 43mm, ενώ έχει μειωμένο ίχνος κατά περίπου 10 εκατοστά. Αντίστοιχα έχει μειωθεί και η γωνία κάστερ στις 28° ενώ το σπορ πακέτο μπροστά ολοκληρώνεται με ακτινικές δαγκάνες που δεν νιώθουν από το βάρος της Cruiser. Πίσω υπάρχει αντίστοιχη βελτίωση με αμορτισέρ που διαθέτουν εξωτερικό δοχείο αζώτου. 

Η σύγχρονη ταυτότητα της Sport Chief υπογραμμίζεται από την οθόνη που αντικαθιστά ό,τι θυμόμαστε από την εποχή των αναλογικών οργάνων, με το κλασικό στρογγυλό σχήμα να πλαισιώνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης, ακόμα και τους χάρτες.   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved