Σε παρακαλούμε MV Agusta να βάλεις σε παραγωγή το concept 921S

To κόκκινο πλαίσιο φωνάζει από μακριά 1973, αλλά η τετρακύλινδρη καρδιά της είναι υπερσύγχρονη.

Σε μια ντίβα όπως η MV Agusta δεν αρκεί μια έκθεση μοτοσικλέτας για να παρουσιάσει κάτι πραγματικά μοναδικό, ακόμα κι αν αυτή η έκθεση είναι η EICMA. Και μιλάμε για μια μοναδική μοτοσικλέτα που ξυπνά μνήμες από τις πιο ένδοξες εποχές. Στο περιθώριο λοιπόν της EICMA, σε μια δική της παράλληλη εκδήλωση στο Μιλάνο η ιταλική φίρμα παρουσίασε ένα concept bike που μοιάζει σχεδόν έτοιμο να μπει στην παραγωγή και το μόνο που χρειάζεται είναι η έμπρακτη εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον κόσμο για να δοθεί το πράσινο φως. 

 

 

Η πρόθεση των Ιταλών για μια δυναμική έφοδο στην αμερικάνικη αγορά δεν θα μπορούσε να γίνει πιο εμφατική από όσο με μια αναβίωση της θρυλικής 750S η οποία φτιάχτηκε το 1973 για τον ίδιο σκοπό. Αυτή τη φορά όμως η MV Agusta έχει βάλει στόχο σε μια πιο μόνιμη παρουσία. Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι η πρωτότυπη 921S και από όσο φαίνεται, έχει όλα χρειάζεται για να πετύχει. 

Παρά τις αναφορές στην 750S, δεν είναι ένα νεορετρό μηχανάκι όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Οι ψεύτικες ψύκτρες αδυνατούν να κρύψουν τον υδρόψυκτο κινητήρα των 115 ίππων. Ούτε το κόκκινο χρώμα σε πλαίσιο, ψαλίδι και άλλα σημεία που ήταν εξίσου κόκκινα στην 750S μπορούν να το κάνουν, γιατί σε αυτή την περίπτωση αντί για ατσάλι έχουμε αλουμίνιο και μάλιστα ανοδιωμένο για να επιτευχθεί η απόχρωση. 

 

 

Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες δεν έδωσαν οι Ιταλοί, άλλωστε έχουμε να κάνουμε με ένα πρωτότυπο για την ώρα, αλλά φαίνεται πως έχουν προικίσει την 921S με όλα τα καλούδια Superveloce 1000 Serie Oro, όπως τα καλύμματα των μπροστινών δισκόφρενων σε στυλ MotoGP. Βέβαια για την περίσταση της νοσταλγικής 921S έχουν καμουφλαριστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζουν τα ταμπούρα της αυθεντικής 750S, κάτι που καταφέρνει αρκετά αποτελεσματικά χωρίς να είναι κιτς.

Αν κρίνουμε από τον πάνδημο ενθουσιασμό με τον οποίο έγινε δεκτή η 921S, η ψήφος εμπιστοσύνης του κοινού έχει ήδη δοθεί και αυτό που μένει είναι πει η MV Agusta το μεγάλο Si. Σταυρώνουμε τα δάχτυλά μας γι’αυτό. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved