H Lamborghini κλείνει 60 χρόνια ζωής και μας καλεί να το γιορτάσουμε μαζί της

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν με τα εγκαίνια του εντυπωσιακού μουσείου της ιταλικής φίρμας.

Το 2023 συμπληρώνονται 60 χρόνια από εκείνον τον περίφημο καυγά του Φερούτσιο Λαμποργκίνι και του Έντσο Φεράρι για ένα κατεστραμμένο δισκοπλατό  που τελικά ήταν η αφορμή για να επεκταθεί η γκάμα δραστηριοτήτων της Lamborghini από τα τρακτέρ στα supercars. Μάλιστα η Lamborghini ήταν η εταιρεία που εισήγαγε τον όρο supercar με τη Miura να είναι κατά γενική ομολογία το πρώτο αυτοκίνητο που έφερε δικαιωματικά αυτόν τον τίτλο.

 

 

Από τότε πολύ νερό χύθηκε στο αυλάκι, το στοίχημα του Φερούτσιο κερδήθηκε,και με το παραπάνω, και είναι η ιδανική αφορμή για να ξεκινήσει ένα πάρτυ γενεθλίων που θα κρατήσει όλη τη χρονιά. Φυσικά και θα δούμε μοντέλα της εταιρείας σε επετειακές εκδόσεις και χρώματα, αλλά ας ξεκινήσουμε με κάτι πιο προσιτό και υλοποιήσιμο, όπως μια βόλτα στο ανανεωμένο μουσείο της Lamborghini.

H Huracan Sterrato δεν μοιάζει με κανένα άλλο supercar 

Με ένα ταξίδι στη Sant’Agata, η οποία βρίσκεται λίγο έξω από τη Μπολόνια με την οποία έχουμε απευθείας αεροπορική σύνδεση, θα μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι την ιστορία της μέσα από ένα ταξίδι που έχει σαν κύριους σταθμούς 19 αυτοκίνητα. Η ειδική για τα 60 χρόνια έκθεση έχει τίτλο «Το μέλλον ξεκίνησε το 1963» και εκτός από τα 19 αυτοκίνητα-σταθμούς της Lamborghini θα έχει multimedia εκθέματα, ιστορικές αναφορές και άλλα σημεία ενδιαφέροντος της ιταλικής φίρμας. 

 

 

Τα εκθεσιακά αυτοκίνητα είναι χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες, τα Κλασικά, τα Σύγχρονα και τα Συλλεκτικά. Στα κλασικά θα δούμε τις Miura, Countach, 350GT, Urraco, Espada και την εξωπραγματική LM 002. Στις σύγχρονες υπάρχουν οι Lamborghini της τελευταίας 20ετίας, από την Diablo GT, μέχρι την ολόφρεσκια Urus, ενώ στις συλλεκτικές θα δούμε τις Reventon, Sesto Elemento και την αναβίωση της Countach LP 800-4. 

Στα υπόλοιπα εκθέματα θα βρίσκονται αρκετοί από τους εμβληματικούς V12 κινητήρες της μπολινέζικης φίρμας σε κοινή θέα οι οποίοι θα συνοδεύονται από πληροφορίες και παρασκηνιακές ιστορίες. Θα υπάρχει επίσης ένα κομμάτι αφιερωμένο στην εξαγορά από την Audi το 2001 και τα κοινά τους project (η παροχή V10 κινητήρων για τα κορυφαία μοντέλα των Γερμανών), αλλά και τη συνεργασία με την Ducati. Επίσης θα υπάρχουν διαδραστικές δραστηριότητες, για μικρούς και μεγάλους ενώ δεκάδες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα όλο το 2023 για να πάτε όποτε σας βολεύει. Τι λέτε, δεν είναι τέλεια αφορμή για ένα τριήμερο μέχρι τη Μπολόνια;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved