1000 και 1 άλογα για την Lamborghini Urus της Mansory

Ναι, είναι ένα SUV με την ιπποδύναμη μιας Bugatti Veyron

Μπορεί τα SUV επιδόσεων να είναι κοντά μας εδώ και δυο δεκαετίες, όμως κανένα από αυτά δεν τόλμησε μέχρι τώρα να κοιτάξει στα μάτια τα supercars. Μέχρι που ήρθε η Urus, το δεύτερο όχημα με εκτός δρόμου δυνατότητες της Lamborghini, μετά την LM002 Rambo Lambo. Η Urus μοστράρει πανάξια το σήμα με τον ταύρο αναγκάζοντας μέχρι και τη Ferrari να μπει στον χορό των super SUVs.

 

 

Τώρα φαίνεται πως ήρθε η σειρά για το επόμενο βήμα και πλέον έχουμε το πρώτο ίσως SUV που θα κοιτάξει στα μάτια τα Hypercars προβάλλοντας τον τετραψήφιο αριθμό αλόγων. Για αυτή τη δημιουργία χρειάστηκε μια Urus και η συνεργασία δύο βελτιωτικών οίκων, της Mansory και της MTM οι οποίες συνεργάστηκαν για πρώτη φορά.

Η ΜΤΜ ανέλαβε να βελτιώσει τον τετράλιτρο V8 στα άκρα. Η βελτίωση 3ου σταδίου περιλαμβάνει 2 νέα τούρμπο, ολοκαίνουργια εισαγωγή αέρα με custom φίλτρο και ένα ενισχυμένο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF το οποίο έχει αναλάβει και το δύσκολο έργο της μεταφοράς της κτηνώδους ροπής των 1.250 Nm στον δρόμο. 

 

 

Εκτός από τις τιμές της ιπποδύναμης των 1.001 ίππων και της ροπής,  δεν ανακοινώθηκαν άλλα στοιχεία επιδόσεων, ίσως και για να μην τρομάξει ο κόσμος. Ωστόσο αν σκεφτούμε ότι η «απλή» Urus επιτυγχάνει το 0-100 σε 3,6  δεύτερα και έχει τελική 305 χαω, τότε αυτή η Urus θα έχει πραγματικά διαστημικές επιδόσεις. 

 

 

Η Mansory ανέλαβε την εξωτερική εμφάνιση της Urus. Ένα όχι λιγότερο δύσκολο έργο σε σχέση με αυτό της μηχανικής βελτίωσης. Το αεροδυναμικό πακέτο που αντικατέστησε το ήδη υπάρχον έχει αμιγώς λειτουργικά χαρακτηριστικά και έχει σαν αποστολή να κρατάει κολλημένη στον δρόμο την  Urus κάτω από όλες τις συνθήκες. Ταυτόχρονα η Mansory πέτυχε τον εξίσου δύσκολο στόχο να δώσει στo SUV της Lamborghini μια ακόμα πιο άγρια όψη, με ακόμα περισσότερες κοφτερές γωνίες, με τον αεροδιαχύτη να επιβάλλεται με την εικόνα του στο πίσω μέρος.

Μπορεί το μέλλον των Hypercars να είναι πιο αβέβαιο από ποτέ, όμως οι αντικαταστάτες τους να βρίσκονται ήδη εδώ και μάλιστα έχουν 4 πόρτες και ψηλότερο προφίλ. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved