Τα αποκαλυπτήρια της Lamborghini Huracan Sterrato

Το χωματερό supercar που ξεκίνησε σαν αστείο παρουσιάζεται στην τελική του μορφή.

Σε έναν κόσμο που όλα γίνονται SUV, η ιταλική εταιρεία αποφάσισε να εμπλουτίσει την γκάμα των «εκτός δρόμου» της με ένα λίγο διαφορετικό SUV. Μετά την λίγο πολύ αναμενόμενη επιτυχία της Urus, η μπολονέζικη φίρμα αποφάσισε να γίνει λίγο ειρωνική για το κύκνειο άσμα των αμιγώς βενζινοκίνητων αυτοκινήτων της. Ναι, η Huracan Sterato θα είναι η τελευταία Lamborghini που δεν θα έχει ηλεκτροκινητήρες.

Μετά από μια σειρά φωτογραφιών, άλλες παπαρατσικές κι άλλες προϊόν επιτηδευμένης διαρροής, έχουμε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του κεντρομήχανου supercar παραγωγής που δεν φοβάται τους χωματόδρομους. Η Sterrato στην τελική της μορφή είναι ακόμα σκληροτράχηλη από όσο νομίζαμε, σαφέστατα χωματερή, ίσως και λίγο παραπάνω από την Urus. 

Για παράδειγμα στην οροφή έχασε την μπάρα LED με τα φώτα και στη θέση της υπάρχουν πρακτικές ράγες αποσκευών όπως βλέπουμε σε SUV και stion wagon, ενώ η εισαγωγή αέρα σε ψηλή θέση υπογραμμίζει την αντοχή της σε περάσματα νερού. 

 

 

Γύρω-γύρω υπάρχουν sideskirts και «φρύδια» στο χείλος των θόλων και μάλιστα σε άβαφο πλαστικό που δεν φοβάται λάσπες και πετραδάκια. Κάτω από τους θόλους βρίσκεται μια τετράδα Dueler της Bridgestone, ειδικά εξελιγμένη για την Sterrato. Αλλαγές έχουμε και στον σχεδιασμό του διαχύτη στο πίσω μέρος ώστε να μεγαλώσει η γωνία διαφυγής που κάτι μας λέει ότι θα είναι πολύ πιο αξιοπρεπής από πολλά SUV του γλυκού νερού. Η νέα ανάρτηση σε σχέση με την απλή Huracan έχει μεγαλώσει τα μετατρόχια κατά 3 εκατοστά και έχει αυξήσει την απόσταση από το έδαφος κατά 5 εκατοστά και η Sterrato οριακά καβαλάει και πεζοδρόμια αν χρειαστεί. 

Περισσοτερες τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν κάνει γνωστές οι Ιταλοί, πέρα από το ότι η Sterrato θα έχει τον ατμοσφαιρικό V10 με τη μόνιμη τετρακίνηση, αν και θα γίνουν όλα γνωστά στο τέλος του μήνα με την επίσημη παρουσίασή της στην Art Basel στο Μαϊάμι. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved