Ακόμα και άβαφη παραμένει μια από τις σαγηνευτικές τετράτροχες σιλουέτες.

H Miura είναι ένα αυτοκίνητο ορόσημο, όχι μόνο για τη Lamborghini, αλλά και για την αυτοκίνηση γενικότερα. Μπορεί σήμερα η διθέσια διάταξη με τον κινητήρα στο κέντρο, πίσω από τα καθίσματα, να είναι κοινός τόπος για κάθε supercar που σέβεται τον εαυτό του, όμως το 1966 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που εισήγαγε αυτή την αρχιτεκτονική. 

Για πολλούς πρόκειται για το πιο όμορφο αυτοκίνητο όλων των εποχών και η λεπτομέρεια στα εμπρός φώτα του με τις «βλεφαρίδες» είναι το σήμα κατατεθέν της Miura. 

 

 

H συγκεκριμένη Miura των φωτογραφιών είναι μια πολύ διαφορετική καθώς δεν έχει ίχνος βαφής πάνω της. Άνηκε σε έναν 19χρονο Ιρανό φοιτητή στην Καλιφόρνια και μετά από μόλις 16.000 μίλια στο οδόμετρο αποθηκεύτηκε σε κάποιο γκαράζ. Πρόκειται για την εκδοση S που ήταν και το πρώτο facelift το οποίο υπέστη η ιταλίδα καλλονή, χωρίς ευτυχώς να χάσει τις «βλεφαρίδες» της. 

 

 

Ο τετράλιτρος V12 στην πλάτη των επιβατων απέδιδε 366 ίππους και η κατοχή της σε έβαζε αυτόματα στο ίδιο exclusive club ιδιοκτητών με τους Eddie Van Halen, Miles Davis και Frank Sinatra. 

 

 

Η κάποτε λευκή-γκρι Miura μπορεί να έχει χάσει κάτι από την αρχική της γοητεία και αξία, όμως τα λίγα χιλιόμετρα που έχει διανύσει και η άψογη κατάσταση στην οποία βρίσκεται χάρη στο ξηρό καλιφορνέζικο κλίμα, είναι εχέγγυα για μια πραγματικά καλή τιμή πώλησης. Αυτή τη στιγμή δημοπρατείται και η τιμή της αναμένεται να κινηθεί στην περιοχή των 1,8-2,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Μπορεί να είναι η λιγότερο όμορφη από τις 764 Miura που έφτιαξε η Lamborghini, παραμένει όμως ακόμα αξεπέραστη.  

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved