Pexels Μερικά χρήσιμα μυστικά για όταν αγοράζεις παντελόνι

Αναρωτιέσαι αν θα σου κάτσει καλά; Τότε δώσε βάση στα παρακάτω.

Όποτε πας για να αγοράσεις παντελόνι σου φαίνεται βουνό. Νούμερα, φόρμα, γραμμές. Μην ανησυχείς. Είμαστε εδώ για σένα.

Αρχικά η φόρμα

Ας τα πιάσουμε λίγο με τις γραμμές. Είτε πας να αγοράσεις chinos, είτε jeans, είτε βαμβακερά παντελόνια, τα νούμερα είναι και δεν είναι ίδια. Γιατί άλλο π.χ. το 32 νούμερο σε μία slim fit γραμμή και άλλο σε μια regular. Οπότε αν σου τραβήξει το μάτι ένα σχέδιο που σου αρέσει, μη νομίζεις ότι έχεις πάρει κιλά. Είναι όμως τι ζητάς και από το παντελόνι. Η slim fit γραμμή θα αγκαλιάσει το πόδι σου, θα είναι «μεσάτο» θα τονίσει γλουτούς και γάμπες. Οπότε φροντίσει να είναι βολικό.

Μήπως θέλει κόντυμα;

Κάποια παντελόνια είναι η φύση τους να βγαίνουν από τη μηχανή πιο μακριά ή και εσύ είσαι ιδιαίτερα προικισμένος στο ύψος. Στα βαμβακερά, παντελόνια που φοράς στο γραφείο, δεν μας πειράζει να φαίνεται η κάλτσα όταν κάθεσαι για παράδειγμα σταυροπόδι. Αν όμως το μπατζάκι μαζεύει πολύ όταν είσαι όρθιος με αποτέλεσμα να σακουλιάζει, μπορείς μεν να το αγοράσεις αλλά πρέπει να το πας σε ράφτη. Συνήθως οι ράφτες για το κόντυμα του παντελονιού, παίρνουν από 8 μέχρι 15 ευρώ.

Πόσο λάσκα είναι η μέση

Το παντελόνι ανοίγει. Νόμος. Όσο περισσότερο το φοράς, τόσο καλύτερα γίνεται και η δουλειά. Δεν πρέπει λοιπόν να είναι τέρμα στενό για δεν θα ανοίξει δα και πέντε πόντους, αλλά ούτε και τελείως χαλαρό. Το θέλεις να σου είναι εφαρμοστό χωρίς να πιέζει. Περιμένεις να ανοίξει περίπου ένα με ενάμιση πόντο. Τα βαμβακερά ανοίγουν πιο εύκολα από τα jeans και ακόμα πιο εύκολα τα υφασμάτινα. Γι’ αυτό να μην ντρέπεσαι να δείχνεις το παντελόνι φορεμένο στον πωλητή που σίγουρα θα καταλάβει από τη μέση σου το τι χρειάζεσαι.

Τέλος ο καβάλος

Για όσους δεν ξέρουν, είναι το σημείο του παντελονιού που αγκαλιάζει τα γεννητικά σου όργανα. Άλλος ένας νόμος: όταν κάθεσαι με καινούργιο παντελόνι φορεμένο κα πιέζονται τα σκέλια σου, ΔΕΝ αγοράζεις αυτό το παντελόνι. Στο σημείο των τετρακεφάλων, τα παντελόνια ναι μεν «ανοίγουν» αλλά το κομμάτι εκείνο του υφάσματος ΔΕΝ συνδέεται με εκείνο του καβάλου. Επίσης, κατά πάσα πιθανότητα, ένα παντελόνι που σε πιέζει στα σκέλια, θα έχεις ήδη δυσκολευτεί να το ανεβάσεις και να το κουμπώσεις.

Να αισθάνεσαι όμορφα

Ακόμα και αν έχεις βρει τη σωστή φόρμα και το σωστό νούμερο, θα υπάρχει πάντα το παντελόνι που τελικά δεν σου έκανε κλικ. Δεν υπάρχει λόγος να το αγοράσεις μόνο και μόνο επειδή έπεσες διάνα στο νούμερο. Άστο στην άκρη και δοκίμασε κάτι άλλο. Στόχος δεν είναι μόνο να δείχνεις ωραίος, αλλά και να νιώθεις ωραίος.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved