Ποια ρούχα να μην επιλέγεις για το γυμναστήριο

Και ποια είναι αυτά που πρέπει να φοράς

 

Και το γυμναστήριο έχει τους δικούς τους κανόνες για να πας. Η άθληση είναι μέρος της καθημερινότητάς μας ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι. Ακόμη και το πώς πας στο γυμναστήριο έχει σημασία όχι μόνο για λόγους υγιεινής, αλλά και αισθητικής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι άνετος για να μπορέσεις να είσαι «λειτουργικός», αλλά και στιλάτος. Πάμε να δούμε μερικούς βασικούς κανόνες.

Ρούχα που απομακρύνουν τoν ιδρώτα

Τα υφάσματα Wicking ή performance είναι μείγματα πολυεστέρα και Lycra. Κοστίζουν περισσότερο από το κανονικό βαμβακερό μπλουζάκι σου, αλλά θα διαρκέσουν περισσότερο, θα στεγνώσουν γρηγορότερα και θα σε κρατήσουν άνετο καθ' όλη τη διάρκεια της προπόνησής σου. Μην κάνεις το λάθος να το φοράς βαριά βαμβακερά μπλουζάκια που τείνουν να συγκρατούν τον ιδρώτα, κάνοντας τις προπονήσεις σου μια άβολη εμπειρία. Διάλεξε συνθετικά υλικά όπως λύκρα και πολυεστέρα, τα οποία είναι πιο άνετα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Μην ξεχάσεις την πετσέτα.

Πρέπει επιτέλους να δώσεις λίγη σημασία στον τρόπο που μυρίζεις

Ρούχα που σου κάνουν

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, τα ρούχα προπόνησης που είναι πολύ φαρδιά είναι λειτουργικά χειρότερα για το γυμναστήριο. Τα ρούχα που είναι πολύ φαρδιά θα περιορίσουν την κίνηση σου και θα σε κάνουν να φαίνεσαι πιο αδύναμος από ότι είσαι. Διάλεξε υλικά (όπως ένα μείγμα νάιλον-ελαστάν) και μια εφαρμογή που σου δίνει ελευθερία κινήσεων. Το μικρό ποσοστό spandex επιτρέπει μεγαλύτερη ευκολία κίνησης κατά τη διάρκεια της άσκησης και παρέχει πολύ άνετη εφαρμογή χωρίς να είναι πολύ σφιχτή. Τα ρούχα που είναι λίγο πιο εφαρμοστά θα σου δώσουν επίσης μια πιο αισθητική εμφάνιση. 

Μην φοράς άρωμα στο γυμναστήριο

Αρκεί να φοράς αποσμητικό, καθώς το άρωμά σου μπορεί να είναι δυσάρεστο στους άλλους αν είναι έντονο. Άσε που και χρηματικά να το σκεφτείς δεν σε συμφέρει, καθώς μετά το γυμναστήριο θα χρειαστεί να κάνεις μπάνιο και θα χαθεί χωρίς λόγο η κολόνια σου. Τα αρώματα τείνουν να παραμείνουν και να μεταφέρονται σε κλειστά περιβάλλοντα, όπως το γυμναστήριο. Ο ιδρώτας «μαριναρισμένος» με άρωμα πιθανότατα  να προκαλεί πονοκεφάλους γύρω από το γυμναστήριο.

Οι αντρικές τιράντες είναι και πάλι στη μόδα και δεν υπάρχει κανένα ίχνος ντροπής

Προσοχή στα παπούτσια

Τα παπούτσια που επιλέγεις για την προπόνηση πρέπει να παρέχουν σωστή στήριξη και προστασία στα πόδια σου. Η χρήση κατάλληλων υποδημάτων μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού και βελτιώνει τη φυσική σου απόδοση. Διάλεξε παπούτσια που να σου παρέχουν την υποστήριξη που χρειάζεσαι για την προπόνηση της επιλογής σου. Βεβαιώσου ότι είναι τα κατάλληλα για εσένα. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved