Οι αντρικές τιράντες είναι και πάλι στη μόδα και δεν υπάρχει κανένα ίχνος ντροπής

Πώς θα τις διαλέξεις και θα τις φορέσεις για vintage style.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως πρόκειται για αξεσουάρ βγαλμένο από άλλη εποχή. Αλλά και ποιο αξεσουάρ δεν είναι; Η ποσέτ; Τα παπιγιόν; Οι γραβάτες; Ή μήπως τα δερμάτινα γάντια. Αν ψάξεις στην ιστορία, το καθένα έχει κάνει την εμφάνισή του και οι τιράντες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από κανέναν.

Αξεσουάρ γένος άρρεν

Μπορεί να υποθέτεις ό,τι θέλεις σήμερα για τις τιράντες, αλλά όλοι εκείνοι οι μεγάλοι άντρες που πέρασαν από τον κόσμο και χαρακτηρίστηκαν για το στυλ τους, τις φόρεσαν για πάνω από μία φορά. Ο Marlon Brando. O James Dean. Ο Frank Sinatra. O Paul Newman. Ο Cary Grant. Ήταν τόσο απαραίτητο όσο το καπέλο για το σακάκι και η γραβάτα για το πουκάμισο. Ήταν συνώνυμο του oldschool αντρικού ντυσίματος για τον απλούστατο λόγο ότι, ειδικά την δεκαετία του ’20, οι ζώνες μέσης όχι μόνο δεν ήταν ευρέως διαδεδομένες στην αμερικανική κουλτούρα, αλλά κόστιζαν και περισσότερο στην κατασκευή.

 

 

Έχουν θέση σήμερα στο στυλ μας;

Όλα τα αντρικά αξεσουάρ έχουν μια θέση στο στυλ μας. Όταν δε μπορείς να το υποστηρίξεις σε ολοκληρωμένη εμφάνιση, δίνεις ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο εκάστοτε αξεσουάρ. Εδώ όμως μιλάμε για κάτι πολύπλοκο ίσως στο μυαλό, αλλά καθόλου δύσκολο στην εκτέλεση. Το μόνο που χρειάζονται οι τιράντες, είναι ένα υφασμάτινο παντελόνι. Δεν έχουν ανάγκη την ζώνη, δεν σημαίνει πως πρέπει σώνει και ντε να συνοδεύονται από γραβάτα και ένα λευκό πουκάμισο ή ανοιχτό γαλάζιο, θα φροντίσει να τονίσει το δέρμα και το σχέδιο που έχεις επιλέξει – και πίστεψέ μας δεν υπάρχουν και λίγα.

Πώς θα τις φορέσεις

Αρχικά πρέπει να προσέξεις τόσο το μάκρος τους όσο και το φάρδος. Δεν τις θέλεις πολύ μεγάλες και τις θέλεις σε ένα τέτοιο σημείο, που να νιώθεις λες και φοράς ζώνη στο παντελόνι σου. Δεν έχει καμία σημασία αν θα είναι ευθείες, αν στην πλάτη θα κάνουν ‘‘Υ’’ ή αν θα κάνουν ‘‘Χ‘’. Μπορείς απλά να φορέσεις ό,τι σου αρέσει. Από εκεί και πέρα, οι δαγκάνες που εφαρμόζουν στο ύφασμα, έχουν συνήθως και εσοχή για να περάσεις τα κουμπιά του παντελονιού. Αν το παντελόνι δεν έχει, μπορείς να το πας σε ράφτη και να σου ράψει ειδικά για τιράντες – και μην ανησυχείς ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει.

 

 

Δοκίμασε τις τόσο στο γραφείο, όσο και στην έξοδο. Για να τις έχουν φορέσει όλα τα ιερά τέρατα του κινηματογράφου και της μουσικής, όλο και κάτι θα ήξεραν…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved