Τα 5 κλασικά λάθη που κάνεις πριν αγοράσεις ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου

Κι όμως κανείς δεν το ξέρει πως κάνει αυτά τα λάθη, εξηγεί ένας ειδικός.

Το να αγοράσεις και πρώτα να διαλέξεις ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου δεν είναι τελικά και η πιο εύκολη δουλειά που μπορείς να κάνεις. Χρειάζεται μελέτη και προσοχή. Πρέπει να γνωρίζεις πολλά πριν επιχειρήσεις να πας στο κατάστημα και να διαλέξεις.

Ο Robert Roope πέρασε 50 χρόνια δουλεύοντας ως οπτικός μέχρι που δεν άντεξε άλλο. Δεν μισούσε να είναι οπτικός αλλά του άρεσε να παρέχει στους ανθρώπους ένα ζευγάρι γυαλιά που θα αγαπούσαν (ο σκηνοθέτης Stanley Kubrick ήταν ένας από τους πελάτες του τη δεκαετία του ογδόντα) – αλλά αυτό που έβρισκε αφόρητο ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο σχεδιασμός των γυαλιών είχε γίνει τόσο βαρετός μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '90.

 

 

«Όλα είχαν καταληφθεί από το μέταλλο ή το πλαστικό σε στενόμακρο σχέδιο», θυμάται στο πίσω δωμάτιο του καταστήματός του Black Eyewear στην Goodge Street του Λονδίνου. «Ήταν εντελώς καταθλιπτικό, οδυνηρά προβλέψιμο και περίπου τόσο μακριά από το κλασικό σχέδιο γυαλιών της δεκαετίας του '50 και του '60. Έτσι αποφάσισα να αναβιώσω μόνος μου αυτά τα σχέδια».

 

 
 

Συλλέκτης vintage γυαλιών για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του (έχει πάνω από χίλια ζευγάρια), ο Roope ξεκίνησε την επιχείρησή του με έξι δικά του μοντέλα, όλα σε μαύρο χρώμα (εξ ου και το όνομα της μάρκας του) και ο κόσμος τα αγάπησε. Ήταν εμβληματικά, απλά, απίστευτα κουλ και πρόσφεραν μια εναλλακτική στο mainstream.

«Αυτό που ανακάλυψα είναι ότι όταν πρόκειται για γυαλιά, δεν μπορείς να ανακαλύψεις ξανά τον τροχό. Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε, όπως η κατανόηση του σχήματος των ματιών. Και πρέπει να μείνετε σε αυτό. Η δημιουργία ενός ζευγαριού ακραίων γυαλιών που παραβιάζουν όλους τους κανόνες απλά δεν λειτουργεί. Δημιουργώ μοντέρνα κλασικά, τα ονομάζω από διάσημους μουσικούς της τζαζ και είναι δημοφιλή επειδή το σχέδιο είναι εξαιρετικό».

 

 
 

Έχοντας έμπνευση από εμβληματικούς χρήστες γυαλιών/γυαλιών ηλίου όπως οι Buddy Holly, John Lennon, Malcolm X, Dizzy Gillespie, Roy Orbison, Marilyn Monroe και Audrey Hepburn (στο Breakfast At Tiffany's), η γκάμα του Roope έχει αυξηθεί από τότε που ίδρυσε την επιχείρησή του. Συνήθως προσθέτει τουλάχιστον έξι νέα καρέ στη συλλογή του κάθε χρόνο. Και έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή.

 

 
 

Ασφαλώς, λοιπόν όταν πρόκειται για γυαλιά, ξέρει τι λειτουργεί και τι όχι. Για να κάνετε την αγορά του επόμενου ζευγαριού σας (ή του πρώτου σας) μια πιο ευχάριστη εμπειρία, ακολουθούν οι συμβουλές του για την επιλογή του σωστού σκελετού, εμπνευσμένες από τα πέντε λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν επιλέγουν γυαλιά.

Δες εδώ ποια είναι τα πιο κοινά λάθη που κάνεις όταν αγοράζεις γυαλιά ηλίου:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved