Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Luis Vuitton άφησε πίσω του ιστορία.

Αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο Virgil Abloh τότε θα πρέπει να κοιτάξετε μία ματιά γύρω σας όταν κάνετε βόλτα στην πόλη ή στα ιντερνετικά στέκια της μόδας. Ό,τι κι βλέπετε, τα τελευταία δέκα χρόνοα, όσο αφορά τις νέες τάσεις στα ρούχα και στα παπούτσια, στα αξεσουάρ αλλά και στον τρόπο που ο κόσμος πλέον τα φοράει, τότε ξέρετε. Όλο αυτό ήταν κάποτε μέσα στο μυαλό του μεγάλου αυτού σχεδιαστή και μέντορα της μόδας Virgil Abloh.

Αν κάποιος άφησε ένα γιγαντιαίο στίγμα στον κόσμο της μόδας όπως τη βλέπουμε σήμερα τότε είναι αυτός. Ίσως να μην τον γνωρίζουν πολλοί μιας και συνήθως κινούνταν σε πολύ σχεδιαστικούς χώρους και εξειδικευμένους με τη μόδα κόσμους, όμως ο Virgil Abloh κατάφερε με πολύ σκληρή δουλειά να σου μάθει πώς να φοράς τα ρούχα σου με τον τρόπο που η σύγχρονη κοινωνία πλέον σχεδόν απαιτεί.

 

 

Την Κυριακή το πρωί ανακοινώθηκε ο θάνατος του από ένα πολύ σπάνιο είδος καρκίνου με την ονομασία cardiac angiosarcoma. Ο ίδιος πάλευε με την ασθένεια για χρόνια χωρίς όμως να το έχει ανακοινώσει δημόσια.

Κι εκεί φαίνεται και η μεγάλη του δύναμη σαν ανθρώπου αλλά και σαν πιστού της μόδας. Ήταν ο πρώτος μαύρος σχεδιαστής που αναλάμβανε τον τεράστιο οίκο του Luis Vuitton. Ο ίδιος πίστευε πολύ στην δύναμη της τέχνης και της έμπνευσης και πάντα αυτό ήταν φανερό στα ρούχα που σχεδίαζε.

 

 
 

Οι συνεργασίες του ήταν όλες γιγαντιαίες αλλά την ίδια στιγμή ιστορικές και καθοριστικές για τον σύγχρονο κόσμο της μόδας. Αναφορικά θα πούμε πως είχε συνεργαστεί με εταιρίες ογκόλιθους όπως τη Nike μέχρι την Ikea, την Perrier και τη Mercedes-Benz. Ο ίδιος διατηρούσε τον πολύ γνωστό εναλλακτικό οίκο μόδας Off White που στους κύκλους της underground σκηνής της μόδας είχε αφήσει ιστορία.

Στην ουσία ο Virgil Abloh ήταν ο άνθρωπος που εισήγαγε ξανά το streetware μέσα στον παγκόσμιο χάρτη του ρουχισμού. Έτσι πλέον όταν έξω στο δρόμο βλέπεις νέους, και όχι μόνο, ανθρώπους να φοράνε sneakers σαν fashion statement τότε βλέπεις ουσιαστικά ένα κομμάτι από την κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Virgil.

 

 
 

Ο Virgil Abloh ήταν παντρεμένος με τη Shannon Abloh και μαζί είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Lowe Abloh και τον Grey Abloh.

O Virgil Abloh θα παραμείνει στις καρδιές μας και στην ιστορία της μόδας σαν ο άνθρωπος που ανακάλυψε από την αρχή τη μόδα και την έδωσε φρέσκια στους νέους ανθρώπους. Εμείς του χρωστάμε πολλά και οι επόμενες γενιές θα συναντάνε πάντα το σημάδι του πάνω στα ρούχα τους.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved