Η ιστορία του Rolex που έλυσε ένα μυστηριώδη φόνο το 1996

Το Rolex Oyster Perpetual είναι κάτι παραπάνω από άλλο ένα ανδρικό ρολόι.

Το προφίλ ενός προϊόντος είναι κάτι που οι εταιρίες σε όλο τον κόσμο παλεύουν καθημερινά να εμπλουτίσουν και να ενδυναμώσουν για να πουλήσουν τα αγαθά τους.

Καμιά φορά όμως, μέσα από τυχαίες και συγκλονιστικές ιστορίες που συμβαίνουν στη ζωή, τα προϊόντα με κάποιο τρόπο αυτοδιαφημίζονται.

Ιστορίες που συμβαίνουν έξω από οποιαδήποτε διαφημιστική καμπάνια αλλά που τελικά βοηθάνε το προϊόν να ενταχθεί για πάντα στις μνήμες του κοινού.Αυτό ακριβώς συνέβει με το Rolex Oyster Perpetual και τον φόνο του Robert Platt το 1996. Σίγουρα αυτή η ιστορία θα βάλει πολλούς σε σκέψεις. Περιέχει μία τεράστια οικονομική απάτη, ψεύτικες ταυτότητες, την ίδια την INTERPOL, εκατομμύρια δολάρια χαμένα και έναν φόνο.

Στην δίνη του κυκλώνα βρίσκεται ο Albert Johnson Walker, ένας τύπος από τον Καναδά ο οποίος παράτησε το σχολείο κι έγινε stokebrocker για μία ασφαλιστική εταιρία.

Ο Albert Johnson Walker έμαθε το παιχνίδι της οικονομίας, και γνώρισε καλά τα κόλπα του πώς να βγάζεις χρήματα εύκολα και γρήγορα.

Τελικά θα φτιάξει την δική του λογιστική, επενδυτική εταιρία με την ονομασία Walker Financial.

5D3 0156 Edit 1 1027x560

Στην αρχή όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν καλά και η εταιρία Walker Financial δήλωνε οικονομικά επιτυχημένη. Κάτι το οποίο ήταν πρωτοφανές για κάποιον ο οποίος δεν είχε τελειώσει καν το γυμνάσιο.

Μέσα σε μία δεκαετία η εταιρία Walker Financial έγινε μία franchise μάρκα με έξι υποκαταστήματα.

Δυστυχώς όμως ήταν στη μοίρα της να καταρρεύσει.

Το 1986 μία επένδυση στο χρηματιστήριο που έκανε ο Walker δεν πήγε καλά κι έχασε όλα τα χρήματα της εταιρίας του.

Αυτό όμως ήταν η μισή αλήθεια.

Όπως αποδείχτηκε αργότερα, ο Walker είχε κλέψει 3.2 εκατομμύρια δολάρια από τους ίδιους τους πελάτες του, και πολύ σύντομα οι πελάτες του ήθελαν το κεφάλι του και φυσικά τα χρήματα τους πίσω.

Αυτό τον έκανε αυτόματα τον υπ’ αριθμόν ένα εγκληματία του Καναδά στα κατάστιχα της INTERPOL.

Και να φανταστείς πως τώρα έχουμε φτάσει μόνο στο μισό της ιστορίας.

1990 και ο Walker έχει ήδη δραπετεύσει στην Ευρώπη για να ξεφύγει από την INTERPOL, μαζί με μία από τις 3 κόρες του, η οποία για κάποιο περίεργο λόγο πλασάρεται σαν η γυναίκα του.

Αυτό είναι το πιο διάσημο Rolex στον κόσμο.

 

Η κόρη, μετά από τρία χρόνια, θα κάνει 2 παιδιά και τελικά κανείς ποτέ δεν έμαθε ποιος ήταν ο πατέρας. Όχι ότι θέλουμε να υπονοήσουμε κάτι εντελώς αηδιαστικό, αλλά είναι ιπραγματικά να αναρωτιέσαι…

Τελικά αυτή η «οικογένεια» θα εγκατασταθεί στο Harrogate του North Yorkshire της Αγγλίας.

Ο ίδιος ο Walker θα αυτοονομαστεί «David Davies» και θα παριστάνει τον ιδιοκτήτη ενός μαγαζιού με τηλεοράσεις. Και κάπου εδώ μπαίνει στην ιστορία ο Robert Joseph Platt τον οποίο ο Walker προσέλαβε σαν τεχνικό τηλεοράσεων για το κατάστημα του.

rolex7

Ο Robert Joseph Platt ήταν επίσης Καναδός και ήθελε να γυρίσει πίσω στον Καναδά, και ο Walker υποτίθεται πως θα χρηματοδοτούσε όλο το ταξίδι της επιστροφής του.

Χρειαζόταν όμως όπως είναι φυσικό το δίπλωμα οδήγησης του Platt, το πιστοποιητικό γεννήσεως του και την υπογραφή του, για να μπορέσει, υποτίθεται, να του βγάλει τα εισιτήρια.

Τελικά ο Platt πήγε στον Καναδά το 1992.

Και κάπου εδώ τα πράγματα αρχίζουν να θυμίζουν πολύ το Talented Mr. Ripley.

O Walker πήρε την ταυτότητα και την υπογραφή του Platt και τα έκανε δικά του.

To 1995 ο Platt γύρισε στην Αγγλία γιατί είχε μείνει άφραγκος. Αλλά ήδη ο Walker κυκλοφορούσε με το όνομα του και ο γυρισμός του έβαζε σε κίνδυνο να τον ανακαλύψει η INTERPOL. Κάτι έπρεπε να γίνει. Ο Walker το τελευταίο πράγμα που ήθελε ήταν να γίνει η «μνηστή» κάποιου τύπου μέσα στη φυλακή.

Στις 20 Ιουλίου του 1996 ο Walker πήρε το φίλο του τον Platt να πάνε για ψάρεμα. Και κάπου εδώ ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ ξαναχτυπά. Τον σκότωσε μέσα στη βάρκα και έριξε το πτώμα μέσα στο βυθό με μία άγκυρα.

maxresdefault 1

Τελικά όμως ο Walker ήταν το ίδιο καλός στο φόνο όσο ήταν και στα λογιστικά.

Δύο εβδομάδες μετά κάποιος ψαράς ανακάλυψε ένα πτώμα στον πάτο του Αγγλικού καναλιού. Το πτώμα φορούσε ένα Rolex Oyster Perpetual. Αυτό θα ήταν το στοιχείο που θα οδηγούσε τις αρχές στον Walker.

Το πτώμα ήταν εντελώς μη αναγνωρίσιμο μιας και τα ψάρια το είχαν «περιποιηθεί» καταλλήλως αλλά το ρολόι ήταν σε τέλεια κατάσταση.

Η αστυνομία πρόσεξε το serial number και τα χαραγμένα γράμματα. Χάρις το απίστευτο αρχείο της Rolex η αστυνομία με την βοήθεια της εταιρίας ανακάλυψαν τον πραγματικό ιδιοκτήτη του ρολογιού και αυτός φυσικά δεν ήταν άλλος από τον Platt.

Επίσης η αστυνομία ανακάλυψε και την ώρα του θανάτου μιας και το ρολόι είχε σταματήσει ακριβώς εκείνη τη στιγμή που ο Platt είχε πέσει στο νερό.

Ο Walker συνελήφθη πολύ σύντομα και τώρα εκτίει ισόβια ποινή.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις το Rolex Oyster Perpetual:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved