Το ρολόι του Marlon Brando έχει την δική του ξεχωριστή ιστορία

Πώς το Rolex GTM-Master από το Apocalypse Now εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή.

Την εποχή που έκανε το ντεμπούτο του μαζί με την ταινία Apocalypse Now το 1979, δεν υπήρξε μόνο ένα από τα διασημότερα ρολόγια που φορέθηκαν ποτέ στον πιο διάσημο αντρικό καρπό (σ.σ.: εκείνον του Marlon Brando), αλλά αποτέλεσε και ιερό δισκοπότηρο για κάθε άνθρωπο που λάτρεψε την Rolex.


Μπορεί ωστόσο να μην το γνώριζες μέχρι τώρα, αλλά δεν ήταν τίποτα γνωστό για το ρολόι του Brando μετά την ταινία, το οποίο θεωρούταν χαμένο – υπήρχε μάλιστα η φήμη, ότι κάποιος από την παραγωγή το είχε κλέψει από τα πράγματά του. Όπως αποδείχτηκε τελικά, ο Brando είχε δώσει το ρολόι στην θετή του κόρη, Petra Brando Fischer,  ως δώρο αποφοίτησης από το πανεπιστήμιο το 1995. Εκείνη με την σειρά της, το 2003, το έδωσε στον σύζυγό της Russell Fischer ως γαμήλιο δώρο. Κάποια στιγμή, το ζευγάρι γνωρίζοντας την αξία που αποκτούν τα Rolex με την πάροδο του χρόνου (σ.σ.: και πόσο μάλιστα όταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είναι ένας από τα ανδρικά ορόσημα που πέρασαν από τον πλανήτη), αποφάσισαν πως είχε έρθει η ώρα να το πουλήσουν.

gmt

Το ρολόι βρίσκεται ωστόσο στα χέρια του οίκου Philipps, ο οποίος ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δημοπρασία. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Brando είχε πει στην θετή του κόρη όταν της έδινε το ρολόι πως «Αυτό το ρολόι είναι σαν τανκ. Ό,τι και αν του κάνεις θα συνεχίσει να λειτουργεί». «Εγώ και ο Russell πιστεύουμε πως αυτό το ρόλοι είναι κομμάτι κινηματογραφικής ιστορίας και ανήκει σε έναν συλλέκτη που θα του φερθεί ανάλογα» δήλωσε η Petra. Μάλιστα ένα μέρος του ποσό, θα τεθεί σε δωρεά για τα παιδιά.

marlon brando rolex gmt caseback engraving 2

Το ακόμη πιο κορυφαίο; Ακόμη και αν έχεις τα λεφτά να το αγοράσεις, το GMT-Master δεν πρόκειται να χάσει την αξία του. Μετά από χρόνια, θα αξίζει τα διπλάσια από όσα το αγόρασες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved