Η αληθινή ιστορία της μεγαλύτερης Narco Queen των τελευταίων ετών

Η Angie Sanclemente δείχνει σημάδια μετάνοιας μέσα από τη φυλακή.

Είναι πανέμορφη, μεγαλωμένη στις σκληρές γειτονιές της Barranquilla στην Κολομβία, μεγάλωσε για να γίνει μοντέλο και να περπατήσει πάνω στις διασημότερες πασαρέλες της πατρίδας της, από πολύ μικρή στο επάγγελμα της μόδας, η Angie Sanclemente είχε ότι κάθε κορίτσι ονειρευόταν.

Ομορφιά, δόξα και ένα στρωμένο επάγγελμα μπροστά της που θα της έφερνε άνετα ένα καλό εισόδημα.

Η ιστορία της όμως σκοτεινιάζει από ένα σημείο και μετά.

Ήταν το 2000, η χρονιά που θα άλλαζε τη ζωή της.

Ήταν σχεδόν στο όριο στο να γίνει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο μοντέλο παγκοσμίως, μετά που κέρδισε τον τεράστιο διαγωνισμό του Queen Of Coffee στην Κολομβία και πολύ γρήγορα βρήκε δουλειά σαν μοντέλο γνωστής μάρκας εσωρούχων.

Η έδρα της πλέον ήταν το Μεξικό και κάθε μήνα ταξίδευε σε όλο τον κόσμο για φωτογραφήσεις και βίντεο που την έφερναν πιο κοντά στη δόξα.

Παράλληλα είχε ξεκινήσει να εργάζεται και σαν ηθοποιός στην τοπική τηλεόραση και το θέατρο του Μεξικού.

Η καριέρα της όμως μπήκε στον πάγο όταν η Interpol την συνέλαβε για εμπόριο και διακίνηση κοκαΐνης το 2010.

 

Η πιο ισχυρή αστυνομία του κόσμου, η Interpol, είχε εκδώσει ένταλμα για την Angie Sanclemente όταν μία άλλη νεαρή γυναίκα με το όνομα Maria Noel Lopez συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες. H Maria Noel Lopez είχε στην κατοχή της τούβλα με κοκαΐνη αξίας 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων.

Μετά που η ίδια η Lopez μίλησε στην αστυνομία αποκάλυψε πως δούλευε για την Angie Sanclemente και πως δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε. Ήταν η αγαπημένη της. Δούλευε σαν drug mule για την Angie Sanclemente τώρα και μερικούς μήνες. Μπορούσε να βγάλει δέκα χιλιάδες δολάρια μόνο με μία «παράδοση» ενός φορτίου των 50 κιλών.

Ήταν πολύ απλό. Έπαιρνε μία πτήση από Αργεντινή προς το Κανκούν, άφηνε τη βαλίτσα στο σημείο όπου της είχαν υποδείξει κι έπαιρνε ξανά μία άλλη πτήση πάλι πίσω. Έτσι γινόταν πλούσια, κάθε φορά, κατά δέκα χιλιάδες δολάρια.

Το αφεντικό της όμως η Angie Sanclemente έβγαζε εκατομμύρια. Κανένα από τα κορίτσια όμως δεν ήταν παραπονεμένο. Κανείς δεν υποψιαζόταν την Angie. Έμοιαζε όλο αυτό να είναι το τέλειο σχέδιο.

Η Interpol την κυνηγούσε για πέντε μήνες στην Αργεντινή. Καθ’ όλη τη διάρκεια του κυνηγητού, η Sanclemente έκανε post στο Facebook. Σε ένα post της προς τη σελίδα του CNN δήλωσε «Είμαι τρομερά λυπημένη και στεναχωρημένη. Είμαι αθώα. Είναι αδιανόητο πως τα media μπορούν να καταστρέψουν έναν άνθρωπο με άδικες κατηγορίες».

angie4

Όλα είχαν πάει στραβά για την Narco Queen και τώρα έψαχνε διόδους να εξιλεωθεί. Είχε βρει τον τρόπο να περνάει απαρατήρητη μέσα από τους ελέγχους των αεροδρομίων με το να επιστρατεύει όμορφες κοπέλες υπεράνω υποψίας και να χώνει τούβλα με ναρκωτικά μέσα σε συσκευασίες καλλυντικών.

«Τρίβαμε τις συσκευασίες με σαπούνι για ώρες και μέρες ολόκληρες» λέει συγκλονισμένη η 21χρονη Maria Noel Lopez στους ανακριτές της. «Έπρεπε να το κάνουμε για να αποφύγουμε τα σκυλιά της αστυνομίας».

Το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς η Sanclemente είχε αλλάξει την εμφάνιση της ριζικά. Είχε γίνει ξανθιά, το κεφάλι της χωμένο μέσα σε ένα μαύρο hoodie, μπροστά στη ρεσεψιόν ενός ξενοδοχείου των είκοσι δολαρίων σε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Φλορένσιο Βαρέλα στο Μπουένος Άιρες.

Μπήκε να κάνει ένα καυτό ντουζ και να χαλαρώσει από τόσους μήνες κυνηγητού από την αστυνομία που ήθελε απεγνωσμένα το κεφάλι της.

Η πόρτα του δωματίου της άνοιξε και μία στρατιά από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς μπήκε στο δωμάτιο της. Ήταν όμως ευγενικοί. Την περίμεναν να βγει από το ντουζ.

angieee

Όταν η Sanclemente συνελήφθη είχε στην τσέπη της 36 δολάρια.

Η ίδια μίλησε από τη φυλακή μερικούς μήνες μετά την καταδίκη της σε ένα από τα πιο κακόφημα σωφρονιστικά ιδρύματα της Αργεντινής, τις φυλακές Devoto.

«Είμαι αθώα. Όλα είναι μία τεράστια παρεξήγηση. Μου έστησαν παγίδα» λέει η Sanclemente.

Άλλοι δύο άντρες και τέσσερις γυναίκες συνελήφθησαν, οι οποίοι δούλευαν για την Sanclemente. Η ιστορία της ήταν ένα τεράστιο σκάνδαλο και η φωτογραφία της μετά τη σύλληψη της έκανε το γύρο της Λατινικής Αμερικής.   

Από Βασίλισσα του Καφέ και της πασαρέλας έγινε η Βασίλισσα της Κοκαΐνης.

 

H δικαιοσύνη την έκρινε ένοχη σαν την αρχηγό ενός καρτέλ που διακινούσε τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης στην Ευρώπη μέσω Κανκούν.

Εκείνη υποστηρίζει πως ο πρώην φίλος της και ο θείος του, οι οποίοι είναι επίσης στη φυλακή τώρα, ήταν οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί.

«Το ξέρω πως ακούγεται απίστευτο αλλά είναι η αλήθεια. Το αγόρι μου ήταν μπλεγμένο όντως σε κάτι τέτοιο, εγώ απλά βρέθηκα να ταιριάζω στο εγκληματικό προφίλ της αστυνομίας εκείνη τη στιγμή».

Η Sanclemente έκανε μόνο το μισό της ποινής της, όπου ήταν αρχικά 6 χρόνια. Τώρα βρίσκεται και πάλι πίσω στην Κολομβία.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις φωτογραφίες από την καριέρα και τη ζωή της Angie Sanclemente:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved