Ο Jack Nicklaus αποφάσισε να πουλήσει το διάσημο Rolex του

Η «Χρυσή Αρκούδα» του παγκοσμίου γκολφ θα προσφέρει τα έσοδα στο φιλανθρωπικό του έργο.

Ένας από τους θρύλους του γκολφ, ένας άνθρωπος που έδειξε πως παίζεται το άθλημα, ο Jack Nicklaus αποφάσισε να αποχαιρετήσει τον πιο πιστό του σύντροφο σε αυτή την τεράστια διαδρομή του. Το διάσημο χρυσό του Rolex.

Ο Αμερικανός γκολφέρ, με 18 νίκες στο παλμαρέ του αποφάσισε να πουλήσει το Oyster Perpetual Day-Date Rolex και με τα έσοδα θα ενισχύσει το φιλανθρωπικό του έργο. Ο 79χρονος πλέον Nicklaus φορούσε στον καρπό του το κόσμημα αυτό από το 1966 στο Canada Cup και φυσικά θα αποτελέσει ένα από τα πιο ακριβά αντικείμενα ανθρώπων του αθλητισμού που θα έχει διατεθεί στη δημοπρασία της Phillips στις 10 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

 

«Όταν έκανα μαθήματα, το ρολόι πήγαινε σε μια μικρή σακούλα και έπειτα στην τσάντα του γκολφ μου» ανέφερε ο Nicklaus το 2017, όταν  για πρώτη φορά εμφανίστηκε η προοπτική του πλειστηριασμού του ρολογιού. «Όταν έφτασα στις 18 νίκες, έβαλα το πορτοφόλι μου πίσω στην τσέπη μου και το ρολόι μου πίσω στον καρπό μου. Γι 'αυτό το βλέπετε σε κάθε φωτογραφία μου που κρατούσα ένα τρόπαιο τα τελευταία 50 χρόνια», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Nicklaus.

Η ιδέα του να πουλήσει το ρολόι του, ήρθε στον Nicklaus όταν είδε την τιμή πώλησης, ύψους 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων, που έφερε το Rolex του Paul Newman, το 2017, ένα νέο ρεκόρ για ρολόι σε δημοπρασία.

«Σκέφτηκα πως αν δώσω το ρολόι σε κάποιο από τα παιδιά που θα καταλήξει σε κάποιο συρτάρι. Έτσι αποφάσισα να κάνω κάτι καλό με αυτό» δήλωσε στην Wall Street Journal

«Ο αθλητισμός και η φιλανθρωπία, γίνονται ένα υπό τον Jack Nicklaus, τον μεγαλύτερο παίκτη γκολφ όλων των εποχών. Είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε αυτό το υπέροχο Rolex Day-Date Reference 1803 στη δημοπρασία του Δεκεμβρίου», δήλωσε ο επικεφαλής της Phillips στον τομέα των ρολογιών Paul Boutros. «Με την απίστευτη προέλευσή του και τη διαχρονική αισθητική, ανυπομονούμε να δούμε μια ενθουσιώδη ανταπόκριση από τους συλλέκτες, τους λάτρεις του γκολφ και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι οποίοι, πέρα ​​από τη μάχη για ένα από τα σπουδαιότερα ρολόγια που σχετίζονται με έναν αθλητικό μύθο, θα συγκεντρώσουν και χρήματα ώστε να αλλάξει η ζωή αρκετών παιδιών».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved