Τελικά το σεξ κρύβει κινδύνους που δεν τους είχες φανταστεί ποτέ

Νέα έρευνα δείχνει πως μπορεί να πυροδοτήσει κρίση άσθματος.

Το σεξ από πάντα το θεωρούσαμε κάτι καλό, νομίζαμε ακόμη πως είναι και μία καλή μορφή γυμναστικής στην τελική. Κρύβει όμως κινδύνους που δεν τους ξέραμε. Έναν ανεξερεύνητο -σε μεγάλο βαθμό- παράγοντα που ενδεχομένως πυροδοτεί κρίσεις άσθματος ανέδειξε μια νέα μελέτη. Μήπως το αίτιο «κρύβεται» στη σεξουαλική δραστηριότητα; Όταν τα άτομα με άσθμα αναρωτιούνται ποιες μορφές άσκησης μπορεί να προκαλέσουν έξαρση άσθματος, πιθανότατα το σεξ δεν είναι ούτε το πρώτο, αλλά ούτε και το τελευταίο πράγμα που περνάει από το μυαλό τους.

 

 
 

Νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στη φετινή ετήσια επιστημονική συνάντηση του Αμερικανικού Κολλεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας (ACAAI), ωστόσο, δείχνει ότι το σεξ μπορεί να είναι μια ανεξερεύνητη αιτία πρόκλησης του άσθματος.

Είναι κακό που καμαρώνουμε τον Κρις Έβανς για τον τίτλο του πιο σέξι άντρα;

«Θέλαμε να διερευνήσουμε εάν οι περιπτωσιολογικές μελέτες για τις παροξύνσεις του άσθματος ανέφεραν τη σεξουαλική δραστηριότητα ως πιθανή αιτία», δήλωσε η Ariel Leung, μέλος του ACAAI και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. «Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η ενεργειακή δαπάνη της σεξουαλικής δραστηριότητας είναι περίπου ισοδύναμη με το να ανέβεις δύο σκάλες. Τα αναφερόμενα περιστατικά είναι σπάνια, πιθανώς επειδή όσοι υποφέρουν από έξαρση άσθματος μπορεί να μην αντιλαμβάνονται το έναυσμα».

 

 
 

Η μελέτη συγκέντρωσε διαθέσιμη βιβλιογραφία σχετικά με τη σεξουαλική επαφή ως υποδιαγνωσμένο έναυσμα για τις παροξύνσεις του άσθματος. Οι συγγραφείς αναζήτησαν στη βάση δεδομένων PUBMED μια ποικιλία λέξεων-κλειδιών, όπως σεξουαλική επαφή, άσθμα, μήνας του μέλιτος, σεξουαλική συμπεριφορά, αλλεργία και αλλεργική αντίδραση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved