Μήπως η πολυγαμία δεν είναι τελικά καλή ιδέα;

Είναι πολύ της μόδας, σίγουρα όμως δεν είναι για όλους.

Για τους περισσότερους, μία ερωτική σχέση προϋποθέτει δύο ανθρώπους. Άλλωστε, μία αγκαλιά την έχεις, πόσους να χωρέσει; Για άλλους πάλι, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Ο κανόνας δηλαδή του «ένας ίσον κανένας». Τόση αγάπη έχεις μέσα σου, δεν είναι κρίμα να τη μοιράζεσαι με μία μόνο σύντροφο;

Έρευνα: Πώς θα καταλάβεις αν θέλει περιστασιακό σεξ ή σχέση;

 
 

Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν εαυτούς μονογαμικούς, και άλλοι που πιστεύουν ότι η αποκλειστικότητα στις σχέσεις (θα έπρεπε να) κρατάει όσο το ελληνικό φθινόπωρο. Κάποιοι εξ ημών θα βάζαμε το χέρι μας στη φωτιά ότι όσοι ορκίζονται στην ιερή τους αφοσίωση σε ένα και μοναδικό ταίρι λένε ψέματα, και κάποιοι άλλοι θα μας θεωρούσαν κατάπτυστους γι’ αυτό.

Καλώς ήρθες στον κόσμο της πολυγαμίας -γιατί τη μονογαμία λίγο πολύ την ξέρεις και από την καλή και από την ανάποδη- ή αλλιώς του πολυαμορισμού, του να αγαπάς πολλές γυναίκες ταυτόχρονα και να έχεις σχέση μαζί τους, χωρίς καμία να έχει πρόβλημα με την ύπαρξη της άλλης.

 

Τι απ’ όλα ισχύει τελικά;

Ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να πάει με όποιον θέλει, όπως θέλει, όποτε θέλει. Αν επιλέξει την πολυγαμία, στην παράλληλη και όχι τη διαχρονική της έννοια, το κάνει για να γεμίσει δικά του προσωπικά κενά που ασυνείδητα τον δυσκολεύουν στο να επενδύσει σε μια αποκλειστική σχέση, για να αυτοεπιβεβαιωθεί, για να καλύψει ενδεχομένως κάποια κενά της σχέσης και να διεκδικήσει την συναισθηματική κάλυψη που δεν παίρνει από αλλού.

Δες εδώ γιατί η πολυγαμία δεν είναι τελικά για όλους εκεί έξω:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved