Ο πρώτος cyber οίκος ανοχής στο Βερολίνο μας φέρνει πιο κοντά στο Blade Runner

Ένας χώρος που δίνει «σάρκα και οστά» στην εικονική πραγματικότητα. 

Εδώ και λίγο καιρό στο Βερολίνο, στην πόλη που όλα μπορούν να συμβούν, λειτουργεί το Cybrothel και είναι αυτό ακριβώς που λέει και ο τίτλος του. Βρίσκεται στην περιοχή του Prenzlauer Berg, την άλλοτε ανήσυχη γειτονιά που λειτούργησε ως συνεκτικός ιστός μεταξύ Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου τα χρόνια που ακολούθησαν την Πτώση του Τείχους και τώρα φιλοδοξεί να ρίξει ένα ακόμα τείχος, αυτό μεταξύ ρεαλισμού και VR. 

Πίσω από το Cybrothel δεν βρίσκονται δύο συνηθισμένα πρόσωπα της βιομηχανίας του σεξ, αλλά ένας σκηνοθέτης και ένας συγγραφέας και στόχος τους ήταν να φτιάξουν μια επιχείρηση όσο πιο κοντά γίνεται στην εμπειρία του Westworld. To Βερολίνο έχει χτίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια μια ταυτότητα ελευθεριότητας, από τα χρόνια του περικυκλωμένου Δυτικού Βερολίνου ακόμα, και το σεξ είναι ένα μόνο από αυτά τα κεφάλαια της πόλης, αν το Cybrothel δεν άνοιγε στο Βερολίνο, τότε δεν θα άνοιγε πουθενά.

 

 

Η ατμόσφαιρα θυμίζει πολύ Blade Runner και είναι απόλυτα λογικό. Στα δωμάτιά του υπάρχουν αληθοφανείς sex dolls και VR μάσκες. Φορώντας τη μάσκα, η κούκλα έρχεται στη «ζωή» και η εμπειρία είναι σχεδόν αληθινή, τουλάχιστον έτσι διατείνονται οι υπεύθυνοι του Cybrothel. Οι χώροι είναι πλήρως εξοπλισμένοι και εκτός από κρεβάτια, μπάνιο, home cinema κλπ έχουν ακόμα και κουζίνα για να μετατρέψει ο καθένας τη φαντασίωσή του σε «πραγματικότητα». 

 

 

Κάθε κούκλα έχει το δικό της βιογραφικό και προσφέρει διαφορετική εμπειρία σε αυτόν που τη δοκιμάζει. Τα σενάρια που μπορεί να παίξει κάποιος έχουν άπειρες πλοκές και καταλήξεις, όμως σε κάθε φάση ο πελάτης θα πρέπει να ζητάει συναίνεση από την κούκλα, δίνοντας ακόμα έναν τόνο αληθοφάνειας. 

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Cybrothel, οι πελάτες του είναι κυρίως άντρες 25-40 ετών και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη είναι αυτοί που θέλουν να δοκιμάσουν κάποιο φετίχ το οποίο ντρέπονται να ζητήσουν από την παρτενέρ τους. Στη δεύτερη ανήκουν αυτοί οι οποίοι δεν «καίγονται» τόσο πολύ για το σεξ, αλλά είναι tech freaks και θέλουν να βιώσουν κάθε νέα τεχνολογία που μπαίνει στη ζωή μας και τους καθοδηγεί το fomo. 

Μήπως η εικονική πραγματικότητα έρχεται να αντικαταστήσει την πραγματικότητα και μπαίνουμε σιγά-σιγά στο Matrix;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved