Ένας οδηγός για όλες εκείνες τις τρίχες στα γένια σου που γυρίζουν

Και όχι, δεν είναι επειδή βλέπουν κύκλους...

Είναι ίσως ένας από τους μόνιμους πονοκεφάλους που αντιμετωπίζεις στο ξύρισμα. Είτε χρησιμοποιείς ξυραφάκι, είτε ξυριστική, είτε κάνεις αποτρίχωση σε συγκεκριμένα σημεία με κερί, η γυρισμένη τρίχα έρχεται για να σε γεμίσει με ερεθισμούς και σπυράκι. Χάλια μαύρα. Αλλά μην φρικάρεις γιατί ακόμη και αυτό έχει λύσει.

 

shaving routing using badger hair shave brush in mirror with amazing lather

 

Αρχικά, τι παίζει;

Ο ιατρικός όρος αυτής της περίπτωσης λέγεται ψευδοθυλακίτιδα. Όταν η τρίχα είναι κομμένη, δεν μπορεί να διαπεράσει την επιδερμίδα σου με αποτέλεσμα να μεγαλώνει προς τα μέσα. Παρατηρείται συνήθως στους αρκετά τριχωτούς άντρες και κυρίως σε όσους έχουν χοντρές ή σγουρές τρίχες. Επίσης είναι συχνό φαινόμενο σε όσους έχουν αφυδατωμένη και ξηρή επιδερμίδα. Η τρίχα δεν μπορεί βρει έξοδο και γυρίζει προς τα μέσα.

 

 

Και τι κάνω; Προσευχές;

Στις περισσότερες περιπτώσεις η φλεγμονή υποχωρεί από μόνη της μετά από λίγες ημέρες, χωρίς ματζούνια και ιστορίες. Αν ωστόσο επιμένει ξεκίνα με τα απλά. Κομπρέσες με χλιαρό νερό στην περιοχή για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια ενυδατικές κρέμες. Ωστόσο μπορεί τα πράγματα να γίνουν χειρότερα. Αν η περιοχή μαζέψει πύο, επισκέψου τον δερματολόγο σου για να σου χορηγήσει τα κατάλληλα αντισηπτικά. Όσον αφορά το σώμα, για να μειώσεις τις πιθανότητες να εμφανίσεις οτιδήποτε, κάνε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα με ένα άγριο σφουγγάρι – την περίφημη «λούφα».

 

 

Πάντως αν δεν ξυρίζεσαι ρίξε μία ματιά σε αυτά τα λάδια για τα γένια σου.

 

Τι άλλο να προσέξω;

Τα ξυραφάκια σου. Φρόντιζε να τα αλλάζεις τακτικά ώστε να μην γεμίζουν μικρόβια και άλλα βακτήρια που θα κάνουν τα πράγματα δυσκολότερα. Ομοίως με την ξυριστική. Φρόντισε να την καθαρίζεις πάντα μετά τα ξυρίσματα και να διατηρείς τις λεπίδες κοφτερές με το ειδικό λάδι που συνοδεύει την  ξυριστική.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved