Η καθαριότητά σου είναι ολόκληρη η αρχοντιά της

5 βασικά πραγματάκια που αφορούν στην υγιεινή σου και εξασφαλίζουν την ψυχική της ηρεμία.

Το λέει και ο λαός μας. «Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά». Αυτό όμως που ξεχνάμε, λίγο-πολύ, είναι πως κάποια πράγματα δεν τα κάνεις μόνο για σένα αλλά και για όσους έρχεσαι σε επαφή. Κυρίως με εκείνη.

Στο κομμάτι της καθημερινής υγιεινής, τα πράγματα είναι απλά και κατανοητά, αλλά τις περισσότερες φορές τα γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια. Στα μάτια τους, ωστόσο, χάνουμε πόντους.

Ακολουθούν 5 στανταράκια που οι γυναίκες θέλουν και ελπίζουν πως τηρείς. 

 

1. Εν αρχή ην το στόμα σου

teeth1

Δεν μιλάμε για τα μπινελίκια. Αυτά συνήθως τα γουστάρουν (σε πολύ συγκεκριμένες φάσεις όπως αυτή εδώ). Αν έχουμε μάθει όμως κάτι είναι το εξής: όσο ωραίος και αν είσαι, όσο προσεγμένα και αν έχεις ντυθεί, αν το στόμα σου μυρίζει σαν παλαιωμένο τυρί, δεν έχεις καμιά ελπίδα.

Τι κάνεις: Βούρτσισμα και πέρασμα με νήμα. Είναι τα υπολείμματα από τις τροφές που κάνουν τα πράγματα για την αναπνοή χειρότερα.

 

2. Mαλλί κι όχι τραπεζομάντηλο ταβέρνας

04d6a91fa5a263f611045f94ae310d19

Ο λόγος για το περίφημο «λαδωμένο μαλλί». Σίγουρα, μάθαμε πως δεν κάνει να λουζόμαστε κάθε μέρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αφήνεις το κεφάλι σου μία ολόκληρη εβδομάδα άπλυτο. Τα φυσικά έλαια που εκκρίνει το δέρμα στο κεφάλι κάνουν μεν καλό, αλλά καμία γυναίκα δεν πρόκειται να πάρει με καλό μάτι ότι το κεφάλι σου δεν μυρίζει καθαριότητα. Ξεκάθαρα.

Τι κάνεις: Φρόντισε να λούζεσαι 2-3 φορές την εβδομάδα ώστε να μην γυρνάει πλευρό κάθε φορά που κοιμάστε μαζί.

 

3. Τα νύχια σου ρε μαν

ezgif.com optimize

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιαισθητικό για μία γυναίκα, από τα βρόμικα νύχια μας. Βλέπεις, πολλές από αυτές έχουν λόξα με τα αντρικά χέρια. Τους αρέσουν, είναι το φετίχ τους. Όταν βλέπουν τα νύχια σου μαυρισμένα και την τριγύρω περιοχή «φαγωμένη» από το κακό συνήθειο να δαγκώνεις τα ακροδάχτυλα σου, ξενερώνουν όσο δεν πάει.

Τι κάνεις: Καθαρίζεις τακτικά τα νύχια, δεν τα μασάς και φροντίζεις να τα κόβεις πριν μοιάσεις με γυπαετό.

 

4. Κερί μόνο στην εκκλησία

o CLEANING EAR facebook 1024x5121

Να πούμε αυτό: δεν λέμε ότι θα βγαίνεις έξω μαζί τους και θα σε περνάνε κόσκινο για να δουν αν έχεις καθαρίσει τα αυτιά σου. Όμως αν τύχει και το προσέξουν, καλό είναι να βγάλεις διαβατήριο. Απλά φρόντισε ώστε το εισιτήριο να μην έχει επιστροφή.

Τι κάνεις: Μπατονέτα. Χρειάζεσαι μόλις δευτερόλεπτα για να καθαρίσεις τ’ αυτιά σου. Οπότε χαλαρά. Απόλαυσέ το όπως ο τύπος στη φωτό.

 

5. Να μην λιποθυμούν με τα πόδια σου

Cat fights smelly feet

Και εντάξει η γάτα σου, δεν πρόκειται να σε χωρίσει. Λίγη τροφή και ξεμπέρδεψες. Με το γυναικάκι σου όμως τι γίνεται; Μπορεί να μην σου περνάει συχνά από το μυαλό, αλλά όταν θα έρθει η ώρα να βγάλεις τα παπούτσια σου για να καταλήξετε στο κρεβάτι, θέλεις να διατηρήσει τις αισθήσεις της για να τις απογειώσεις στη συνέχεια. Δεν θέλεις να τις χάσει.

Τι κάνεις: Πλένεις πάντα τα πόδια σου επιστρέφοντας από το γραφείο και φοράς πάντα καθαρές κάλτσες. Αν θες να είσαι πιο σίγουρος, ρίξε ταλκ μέσα στα παπούτσια. «Τραβάει» την υγρασία και εξαφανίζει τις κακοσμίες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved