Η επιστροφή του clean cut έχει street νότα και αρκετή νεολαία

Το καλοξυρισμένο πρόσωπο φεύγει από το γραφείο και επιστρέφει στις παρέες των νεαρών και στο δρόμο.

Όταν κάποια στιγμή το 2013  άρχισε να έρχεται στη μόδα η γενιάδα και το lumbersexual look του άντρα, κάποιοι πίστεψαν ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να φύγουμε από το πάλαι ποτέ στημένο κομμάτι της περιποίησης που θέλει τον άντρα καλοξυρισμένο  στη δουλειά του. Αυτή η καραμέλα άλλωστε κράτησε για πάνω από 40 χρόνια κι αν σκεφτεί κανείς ότι στις μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις της δεκαετίας του 50 δεν μπορούσες να ανέβεις ιεραρχικά κλίμακα αν δεν έδειχνες καλοξυρισμένος και σένιος, σίγουρα έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά.

Τα γένια δεν ήταν ποτέ κάτι το καινούργιο στην Ελλάδα, αλλά οι μεγάλες γενιάδες σε συνδυασμό με undercut κουρέματα και slick back χτενίσματα, ήταν σίγουρα κάτι που είχε καιρό να εμφανιστεί στους τριαντάρηδες της εποχής.  Μιλάμε τώρα για σκηνικά, για τα οποία σίγουρα τη δεκαετία του 70 θα σε είχαν βαφτίσει χίπη ή αριστεριστή ή ό,τι άλλη ταμπέλα θα έβρισκαν.  Αν έκανε κάτι καλό η τάση στην περιποίηση, είναι ότι ξεφορτώθηκε ταμπέλες. Και αυτό είναι πάντα καλό.

 

Lumbersexual Gift Ideas 1000x664

 

Ωστόσο η γενιά εκείνων που βρίσκονται στα 35 και στα 45 και στα 55, έχει πλέον υιοθετήσει τη γενειάδα και στους χώρους εργασίας. Για την ακρίβεια από τη δεκαετία του 90 και μετά, οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν κάνει ξεκάθαρη στροφή στον τρόπο με τον οποίο επιτρέπουν το ντύσιμο και το look στους άντρες (αλλά και στις γυναίκες εργαζόμενες). Ακόμα και τα τατουάζ είναι κομμάτι αυτής της εξέλιξης. Και παρότι το καλοξυρισμένο look ανήκει τώρα στη γενιά των μπαμπάδων μας, η επιστροφή του δείχνει να έρχεται από τα αγόρια των 19 και 20 ετών. Αλλά γιατί;

 

090710 F 1949L 002

 

Τα χτενίσματα τους είναι επηρεασμένα από την trap σκηνή, όπου οι περισσότεροι καλλιτέχνες έχουν υιοθετήσει το buzz cut στη μεγαλύτερη πλειοψηφία και όπου αυτοί με τη σειρά τους έχουν πάρει ως έμπνευση τους μεγάλους αστέρες του ΝΒΑ. Όταν δηλαδή δεν βλέπεις καλό ξυρισμένα πρόσωπα, βλέπεις γενιά γραμμή όπως του Γιάννη Αντετοκούνμπο ή το τετραγωνισμένο μούσι του ΛεΜπρον. Όμως κατά βάση τα νέα παιδιά δείχνουν να μην υιοθετούν σε καμία περίπτωση τις μεγάλες γενιάδες και τα goatee, προτιμώντας είτε το five o’clock είτε το καλοξυρισμένο clean cut. Ακόμα και οι αστέρες του Χόλιγουντ έχουν κάνει τη στροφή αυτή, με τους περισσότερους να έχουν ξεφορτωθεί μουστάκια και ίχνη από γένια, ενώ οι νεότεροι ηθοποιοί όπως ο Τιμοτέ Σαλαμέ, δείχνουν πως όταν το καλοξυρισμένο πρόσωπο συνοδεύεται και από εξαιρετικό στυλ, μπορεί να κερδίσει τα πλήθη.

 

cleancut

 

Αυτή είναι η επιστροφή του καλοξυρισμένο που πλέον ανήκει στη νεολαία και έρχεται κατευθείαν από το δρόμο και τις μεγάλες παρέες, μακριά από την αυστηρότητα των επιχειρήσεων κολοσσών. Μόδα είναι βέβαια και γυρίζει…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved