associated press Το αντηλιακό είναι το μόνο αντιγηραντικό προϊόν που χρειάζεσαι

Όλοι οι δερματολόγοι συμφωνούν πως πρέπει να το χρησιμοποιείς καθημερινά και όχι μόνο στην παραλία.

Οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι το αντηλιακό είναι το πιο σημαντικό προϊόν περιποίησης που χρειάζεσαι για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Οι επιπτώσεις της βλάβης από τον ήλιο στο δέρμα μας είναι σοβαρές, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσεις να φροντίζεις το δέρμα σου. Είναι καιρός να κάνεις τα σωστά βήματα για να προστατευτείς από τις ακτίνες UV, να επιδιορθώσεις τις υπάρχουσες βλάβες και να διορθώσεις τα ορατά σημάδια γήρανσης. Η δερματολόγος, Aurora Garre Contreras, συνιστά την ενσωμάτωση ενός αντηλιακού προσώπου για καθημερινή χρήση και κάθε τύπου επιδερμίδας που όχι μόνο παρέχει φρεσκάδα αλλά και ισχυρή προστασία από αυτές τις επιβλαβείς ακτίνες UV.

 

 

Τι προσφέρει όμως η χρησιμοποίηση ενός κατάλληλου, απαλού αλλά αποτελεσματικού αντηλιακού στην καθημερινή ρουτίνα;

Μειώνει τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος

Όλοι οι επαγγελματίες δερματολόγοι θα τονίσουν τη σημασία της προστασίας του δέρματος και της πρόληψης των ηλιακών εγκαυμάτων. Το συνεχές ηλιακό έγκαυμα μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος, πρόωρες ρυτίδες και πολλά άλλα δερματικά προβλήματα.

Πόση ώρα μπορείς να μείνεις στον ήλιο αν βάλεις αντηλιακό;

Προλαμβάνει τα σημάδια της γήρανσης

Η επαναλαμβανόμενη έκθεση στον ήλιο με ελάχιστη έως καθόλου προστασία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην ελαστίνη, το κολλαγόνο και τα κύτταρα του δέρματος. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρα σημάδια γήρανσης, όπως αποχρωματισμό, ρυτίδες, λεπτές γραμμές και δερματώδη εμφάνιση. Η πρόωρη γήρανση αναφέρεται ως φωτογήρανση και είναι συχνή σε όσους περνούν χρόνο στον ήλιο χωρίς αντηλιακό – ειδικά στα 20 και στα 30 τους. Ευτυχώς, αυτά τα δερματικά προβλήματα μπορούν να προληφθούν με την καθημερινή χρήση αντηλιακού.

 

 

Αποτρέπει τον αποχρωματισμό του δέρματος

Αυτές οι περιοχές αποχρωματισμού ονομάζονται συχνά «κηλίδες από τον ήλιο» και έχουν συνήθως καστανό έως καφέ χρώμα. Συχνά αναπτύσσονται στο πρόσωπο, το κεφάλι, τα χέρια και τα χέρια και μπορεί να επηρεάσουν τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Η περιοδική εφαρμογή αντηλιακού κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή εμφάνισης αυτών των κηλίδων στο δέρμα σας.

Μειώνει τη φλεγμονή

Η υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UV μπορεί να προκαλέσει επώδυνη ερυθρότητα και φλεγμονή του δέρματος. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο για άτομα με δερματικά προβλήματα όπως η ψωρίαση. Η καθημερινή χρήση αντηλιακού βοηθά στην πρόληψη της φλεγμονής από τις βλαβερές ακτίνες. Εάν είσαι επιρρεπής σε ερυθρότητα και έχεις ευαίσθητο δέρμα, αναζήτησε ένα αντηλιακό με ήπια συστατικά όπως οξείδιο ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved