Πομάδες: Είσαι σίγουρος ότι αυτή που έχεις κάνει για σένα;

Διαλέγουμε με βάση την υφή και την μυρωδιά. Αλλά οι τρίχες μας έχουν διαφορετική άποψη

Αν μάθαμε κάτι την τελευταία δεκαετία με την νεότερη έκρηξη στα προϊόντα grooming, είναι πως οι πομάδες ήρθαν για να μείνουν. Ξεκολλήσαμε από το άλλοτε βαρετό και κοινότυπο gel και δοκιμάσαμε ένα σωρό προϊόντα, είτε από barber shops, είτε από το διαδίκτυο που τα αγοράσαμε οι ίδιοι. Και παρότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο να δοκιμάζεις προϊόντα, η φύση της τρίχας σου μαρτυρά για το ποια πομάδα μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλύτερα. Ας τις δούμε αναλυτικά, ώστε να ξέρεις και τι σου γίνεται.

 

hair pomade for men

 

Clay pomade

Ο πηλός που όλοι αγαπήσαμε. Υπάρχει χρόνια στην αγορά, αλλά οι νεότερες συνθέσεις του δεν μένουν σε μία σταθερή εφαρμογή. Υπάρχει πηλός για ελαφρύ και για δυνατό κράτημα, που θα φροντίσει το μαλλί να μείνει σχεδόν τσιμεντωμένο. Προτείνεται για τα πιο απαιτητικά looks και είναι καλό να εφαρμόζεται από όσους έχουν δυνατή και παχιά τρίχα. Ξεπλένεται κάπως δύσκολα, αλλά αξίζει τον κόπο.

Διάβασε επίσης τις 5 πιο ψαγμένες πομάδες που προτείνουμε

Water based pomade

Οι μισές και παραπάνω πομάδες που υπάρχουν στην αγορά, έχουν ως βάση το νερό. Γι’ αυτό το λόγο λέγονται και υδροδιάλυτες. Έχουν διάφανη όψη και απαλή υφή και φεύγουν τόσο εύκολα από το κεφάλι όπως και μπαίνουν. Ουσιαστικά μέσα στην ημέρα, το νερό αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί από το προϊόν αφήνοντας μόνο το…καλό κομμάτι στο κεφάλι σου. Αυτό σημαίνει πως επειδή δεν υπάρχει μέσα αλκοόλη, δεν θα έχεις φαγούρες και ερεθισμούς. Τι καλύτερο έτσι;

Κράτα όμως και αυτό εδώ

Ακόμα και οι υδροδιάλυτες πομάδες δεν κάνουν για όλους τους τύπους της τρίχας. Μία πιο λεπτή τρίχα που στις μεγαλύτερες ηλικίας συνοδεύεται από αραίωση, θέλει και το κατάλληλο προϊόν. Εδώ λοιπόν έχουμε τις γυαλιστέρες (shine) και τις matte. Οι δεύτερες, είναι καταλληλότερες για όσους έχουν αραίωση. Δεν σημαίνει πως οι πρώτες δεν θα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά για όσους ανησυχούν για «κενά» στο κεφάλι, η ματ πομάδα θα τα καλύψει.

Oil based & Wax

Τα βάζουμε στην ίδια κατηγορία γιατί οι τελευταίες συνθέσεις που ακολουθούν οι εταιρείες στις πομάδες κεριού, έχουν ως βάση το λάδι. Γιατί; Γιατί για να μπορέσεις να εφαρμοστεί το κερί με ιδανικό τρόπο, να προστατέψει το σκαλπ σου και να έχει εξαιρετική εφαρμογή, πρέπει να έχει μία βάση πιο λιπαρή από το νερό. Οι oil based πομάδες είναι εξαιρετικές σε χτενίσματα τύπου pompadour και slick, ενώ με δύο λουσίματα με ένα μαλακό σαμπουάν, θα φύγουν χωρίς κόπο από το κεφάλι σου.

 

Διάβασε επίσης για τις πομάδες που προτείνουμε στα undercut

 

Cream pomade

Τέλος οι κρέμες που ανήκουν στα lightweight προϊόντα και κάνουν αυτό ακριβώς. Φροντίζουν να μην φαίνεται «βαρύ» και δυσκίνητο το look που έχεις επιλέξει για τα μαλλιά σου και είναι ιδανικό για όσους θέλουν ένα ήπιο και ελαφρύ κράτημα. Από τα πιο θετικά στοιχεία των cream pomade, είναι ότι παράλληλα με το κράτημα ενυδατώνουν την τρίχα. Για τα κοντά κουρέματα, είναι από τις ιδανικές που μπορείς να βάλεις στο κεφάλι σου.

Και κάτι ακόμη…

Σε κάθε περίπτωση καλείσαι να πειραματιστείς. Σημασία έχει να το ψάξεις, να δεις τι σου αρέσει και αν σου κάθεται καλά στην εφαρμογή. Στο τέλος της ημέρας άλλωστε, σημασία έχει πως νιώθεις με τον εαυτό σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved