Πώς θα σταματήσεις επιτέλους να τρως τα νύχια σου

Είναι αντιαισθητικό, κακό για την υγεία των άκρων και ξέρουμε ότι μια ανώτερη δύναμη στο επιβάλει.

Το φάγωμα των νυχιών είναι ένα στάδιο από το οποίο λίγο-πολύ όλοι περάσαμε. Είναι κάτι σαν το τελικό στάδιο της φάσης που πιπιλάγαμε τον αντίχειρά μας που ήρθε μετά την πιπίλα και πάει λέγοντας. Δυστυχώς πολλοί από εμάς διατηρούμε αυτή την κακή συνήθεια και μετά το τέλος της παιδικής ηλικίας. Για πολλούς ενήλικες είναι κάτι σαν τικ, σε άλλους είναι σύμπτωμα του στρες και σε άλλους είναι απλά ανεξήγητο. 

Σε όλες τις περιπτώσεις είναι όμως μια κακή πρακτική. Τα φαγωμένα νύχια είναι ένα άσχημο θέαμα. Αν δεν μπορεί να σε πείσει κανείς, τουλάχιστον να θυμάσαι ότι μαζί με τα παπούτσια σου είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάει μια γυναίκα πάνω σου. Επίσης οι πληγές που αφήνουν τα δόντια μπορούν να γίνουν εστίες μικροβιακών μολύνσεων και τότε η κατάσταση να γίνει ακόμα πιο δυσάρεστη ξεπερνώντας τα αισθητικά όρια. Ας δούμε όμως τι μπορείς να κάνεις γι’αυτό.

 

 

Ας ξεκινήσομε με τη φροντίδα. Τα νύχια που δεν είναι φροντισμένα, είναι σαν προσκλητήριο για τα δόντια. Τα νύχια που έπρεπε να έχουν κοπεί εδώ και μέρες και οι παρανυχίδες, είναι προκλητικά σαν σπυράκια που μας καλούν να τα σπάσουμε. Έτσι η επιμελής φροντίδα είναι το πρώτο και καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Για να το κάνεις ακόμα καλύτερο, μπορείς να πηγαίνεις πού και πού για μανικιούρ, πλέον τα καλά μπαρμπέρικα έχουν αυτή την υπηρεσία και δεν χρειάζεται να πηγαίνεις σε νυχάδικα που είναι σαν έχει σκάσει μέσα ροζ χρωμοβόμβα. Το επαγγελματικό αποτέλεσμα θα σε κάνει υποσυνείδητα να λυπάσαι να το χαλάσεις και στην τελική αν είναι όπως πρέπει να νύχια σου, γιατί να τα χαλάσεις; 

Γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, είναι η απάντηση και γι’αυτό υπάρχει λύση. Μαζί με το κόψιμο, το λιμάρισμα και το όποιο μανικιούρ, υπάρχουν και τα βερνίκια. Όχι δεν χρειάζεται να βάψεις παρδαλά τα νύχια σου, αυτά άστα για την κοπέλα σου. Υπάρχουν διάφανα βερνίκια, θα σου πει αυτή ποια, που θα κάνουν τα νύχια σου όχι και τόσο ευχάριστα στο δάγκωμα, αλλά και ακόμα πιο φροντισμένα. 

 

 

Τέλος υπάρχει το υπερόπλο που λέγεται πικρό μανό και το βρίσκεις σε φαρμακεία. Είναι σαν διάφανο βερνίκι και απευθύνεται και στους πιο σκληροπυρηνικούς που βρίσκουν νόστιμα ακόμα και τα κλασικά βερνίκια νυχιών. Τα περισσότερα από αυτά είναι άοσμα για να μην είναι δυσάρεστα στους γύρω σου, αλλά έχουν εξαιρετικά δυσάρεστη γεύση, από πικρά έως να προκαλούν εμετό. Κάπως έτσι να νύχια σου θα μείνουν στη θέση τους και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανανεώνεις ανά μερικές μέρες αυτό το βερνίκι, μέχρι να σου φύγει τελικά το χούι.  

​​

 

​​​​​​



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved