associated press Manscaping: Οδηγός περιποίησης για τις ανεπιθύμητες τρίχες στο σώμα σου

Στήθος, πλάτη, χέρια, πόδια, μασχάλη, λαιμός. Πώς θα περιποιηθείς κάθε τρίχα του κορμιού σου;

Δεν υπάρχουν κανόνες όσον αφορά την περιποίηση του σώματος. Τα πάντα εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός. Ωστόσο αν επιθυμείς να τριμάρεις ή να κόψεις τις τρίχες του σώματός σου, τότε υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις. Το manscaping δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι αρκετά δύσκολο και ειδικά στη συντήρηση των τριχών. Ο Dr David Jack, πλαστικός χειρούργος ιδιοκτήτης της σειράς περιποίησης δέρματος, Harley Street, είναι ο πλέον κατάλληλο άνθρωπος για να μας καθοδηγήσει. Και παρακάτω δίνει τις δικές του συμβουλές.

Εργαλεία

«Όταν πρόκειται για την περιποίηση του σώματός σας, είναι απαραίτητο να έχετε τα σωστά εργαλεία», αναφέρει ο Jack. «Επενδύστε σε ένα υψηλής ποιότητας ηλεκτρικό τρίμερ με ρυθμιζόμενα προστατευτικά για να διατηρήσετε διαφορετικά μήκη τριχών. Επιπλέον, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κοφτερό ψαλίδι περιποίησης για πιο ακριβές τρίψιμο. Μία αξιόπιστη ξυριστική μηχανή με πολλαπλά εξαρτήματα είναι επίσης χρήσιμη για την επίτευξη λείου φινιρίσματος. Μία ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη για τη θρέψη της επιδερμίδας μετά το κούρεμα σε οποιαδήποτε περιοχή».

 

 

Στήθος

«Για να διαχειριστείτε τις τρίχες στο στήθος, ξεκινήστε αποφασίζοντας το επιθυμητό μήκος. Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό τρίμερ ή ψαλίδι για να κόψετε τις τρίχες σε ένα διαχειρίσιμο μήκος, διασφαλίζοντας ότι παραμένει ομοιόμορφο. Για πιο προσεγμένη εμφάνιση, σκεφτείτε το ξύρισμα για να αφαιρέσετε την υπερβολική τρίχα. Η τακτική συντήρηση είναι το κλειδί, γι' αυτό ελέγξτε και κόψτε όσο χρειάζεται για να διατηρήσετε τις τρίχες στο στήθος σας σωστά περιποιημένες».

Πού και πώς θέλουν οι γυναίκες τις τρίχες στο σώμα σου;

Ώμοι και πλάτη

«Οι τρίχες στους ώμους και στην πλάτη μπορεί να είναι δύσκολες στη διαχείριση, αλλά με τη σωστή τεχνική, μπορείτε να διατηρήσετε μια περιποιημένη εμφάνιση. Ζητήστε τη βοήθεια από έναν φίλο/τη σύντροφό σας ή εναλλακτικά τη βοήθεια του καθρέφτη. Χρησιμοποιήστε ένα ρυθμιζόμενο ηλεκτρικό τρίμερ με μεγαλύτερη ρύθμιση προστασίας για να κόψετε τις τρίχες ομοιόμορφα, αποφεύγοντας τυχόν απότομες γραμμές. Για τις δύσκολες περιοχές, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μια ξυριστική μηχανή πλάτης ειδικά σχεδιασμένη για αυτό το σκοπό.»

Λαιμός

«Ένας καθαρός λαιμός είναι ζωτικής σημασίας για μια λαμπερή εμφάνιση. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα καλής ποιότητας ξυράφι ή ηλεκτρικό τρίμερ για να ξυρίσετε ή να κόψετε τις τρίχες κατά μήκος της φυσικής καμπύλης του λαιμού σας. Προσέξτε να μην κόψετε πολύ ψηλά και διατηρήστε ίσια την γραμμή».

Χέρια, πόδια και μασχάλες

«Για τις τρίχες των χεριών, της μασχάλης και των ποδιών, η προσέγγιση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις. Εάν προτιμάτε μια φυσική εμφάνιση, το τριμάρισμα με ένα ηλεκτρικό τρίμερ μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα διαχειρίσιμο μήκος. Εάν προτιμάτε μια πιο ομαλή εμφάνιση, σκεφτείτε το ξύρισμα ή αποτρίχωση των περιοχών. Κατά το ξύρισμα, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό ξυράφι και κρέμα/τζελ ξυρίσματος για να αποφύγετε τον ερεθισμό. Για αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας, η αποτρίχωση με κερί μπορεί να είναι μια επιλογή, αλλά καλό είναι να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Θυμηθείτε, η διατήρηση της καλής υγιεινής και της προστασίας του δέρματός σας με αντηλιακό μετά την περιποίηση είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική φροντίδα του σώματος».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved