Αυτιά, μύτη, νύχια: Τα καθαρίζεις σωστά;

Αν νομίζεις ότι μόνο το μαλλί και το τριμάρισμα στο γένι ανήκουν στην περιποίηση, πλανάσαι οικτρά.

Αγόρια είμαστε και το ξέρουμε καλά. Τρίχες και βρόμα βρίσκουν διέξοδο παντού. Και όταν δεν είσαι σχολαστικός και αφήνεις τα πράγματα στην τύχη, τελικά βγαίνεις ζημιωμένος. Ναι, μπορεί το μυαλό να μην σου πάει στην αρχή και να νομίζεις ότι είναι μία απλή υπόθεση -και είναι- αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αμελείς την καθαριότητα στα συγκεκριμένα σημεία. Αυτιά, μύτη και νύχια, μπορούν εύκολα να δείξουν αντιαισθητικά και να γίνουν εστίες μικροβίων. Αλλά όχι αν τα προσέξεις.

 

 

Αυτιά – όχι μία απλή υπόθεση

Δύο είναι τα μεγάλα προβλήματα στα αυτιά. Υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν περισσότερη τριχοφυία και άνθρωποι που έχουν περισσότερο κερί. Το καλύτερο είναι να επιμεληθεί το πρώτο πρόβλημα ο μπαρμπέρης σου, αλλά να ξέρεις πως υπάρχουν ειδικές κεφαλές στις ξυριστικές μηχανές που είναι αποκλειστικά για την τρίχα στα αυτιά. Όσον αφορά το κερί μπατονέτα, αλλά έχε στο νου σου το παρακάτω. Το κερί βρίσκεται μέσα στο αυτί μας για προστασία του τυμπάνου και να σταματήσει μικρόβια. Άρα θες να καθαρίσεις το αυτί περιμετρικά, αλλά χωρίς να σφηνώσεις μέσα στην μπατονέτα. Αν βγάζεις πολύ, μην παραλείψεις ένα τυπικό ραντεβού σε ΩΡΛ.

Μύτη – αυτή η μάστιγα

Και ναι, λέμε μάστιγα γιατί κάποιοι κάνουν γεώτρηση με το δάχτυλο είτε βρίσκονται στα σχολεία, είτε στις επιχειρήσεις. Αρχικά είναι αντιαισθητικό. Κατά δεύτερο, το πιο πιθανό είναι πως έχεις λερώσει τα δάχτυλα σου με χίλια-δυο πράγματα, οπότε οι μολύνσεις δεν είναι καθόλου ανέφικτες. Υπάρχουν άνθρωποι με μεγάλη ποσότητα καταρροής λόγω παθήσεων όπως ιγμορίτιδα και άλλοι με πολύ μύξα, στο οποίο παίζει ρόλο το κλίμα, η σκόνη που μπορεί να υπάρχει στο χώρο και φυσικά τα βακτήρια. Για την ακρίβεια, οι μύξες που λατρεύεις να σκαλίζεις φυλακίζουν τα βακτήρια και τα περιορίζουν σε αυτό που σου αρέσει να κάνεις γεώτρηση. Τις βγάζεις με χαρτάκι στο μπάνιο ενώ αν είναι πολλές, χρησιμοποιείς στο σπίτι σου φυσικό ορό που τον βάζεις με πλαστική σύρριγα. Και τα δύο μαζί κάνουν το πολύ 1,50 ευρώ, είναι 1 λεπτό υπόθεση (κυριολεκτικά) και ο πλέον ασφαλής τρόπος καθαρισμού.

Διάβασε επίσης: Με ποιους τρόπους καταστρέφεις τα δόντια σου και δεν το γνωρίζεις

Όσον αφορά τις τρίχες, πολύ απλά δεν τις αγγίζεις αν είσαι ατζαμής. Η μύτη έχει πολλά αγγεία και είναι πολύ εύκολο να ματώσει. Δεν τις τραβάς, δεν κάνεις το νίντζα με το ψαλίδι και γενικώς δεν τις ακουμπάς. Φροντίζεις με κάθε επίσκεψη στον μπαρμπέρη να σου καθαρίζει και τις τρίχες από την μύτη.

 

 

Νύχια – όχι δεν είναι κολατσιό

Μεγάλο πρόβλημα, κακό συνήθειο. Κάθε φορά που σκέφτεσαι όλα τα μικρόβια που μπορούν να μπουν στο στόμα, στα μάτια, στη μύτη, στο στόμα, στα αυτιά, στις κατά λάθος ανοιχτές πληγές, σκέψου ένα πράγμα: τα νύχια σου. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το αγαπημένο στρατόπεδο μικροβίων. Είναι σαν να γνωρίζουν ότι κάτι θα κάνεις με τα δάχτυλα σου και περιμένουν να επωφεληθούν από το λάθος. Αν μάλιστα τα τρως κιόλας, συχνό φαινόμενο αμηχανίας και στρες, τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Βασικοί κανόνες λοιπόν. Είναι απλοί και είναι δύο: τα κόβεις με το που αρχίζει να ξεχωρίζει το άσπρο και πλένεις μόνιμα τα χέρια σου. Πρέπει και τα δύο να γίνονται το ίδιο σχολαστικά με το βούρτσισμα των δοντιών. Μην τα αμελείς. Χώρια ότι δείχνουν απαίσια όταν κιτρινομαυρίζουν από την απλυσιά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved