Έλαιο δεντρολίβανου: Το νέο όπλο κατά της τριχόπτωσης σύμφωνα με το TikTok

Σίγουρα μυρίζει ωραία, αλλά κάνει καλό ή κακό στα μαλλιά μας;

Η απόγνωση και ο τραυματισμός που προκαλεί η τριχόπτωση στους άντρες μπορεί να μας οδηγήσει σε παράξενα μονοπάτια. Και δεν είναι ανάγκη να φτάσει κάποιος στην Τουρκία για αμφιβόλου αποτελεσματικότητας μαγικές θεραπείες, έχουμε και τα γιατροσόφια που μπορούμε να εφαρμόσουμε και μόνοι μας. Είναι κάπως παράξενο, αλλά ενώ τα μαλλιά μας κινδυνεύουν και είναι στη φάση που πρέπει να προσπαθούμε να προσέχουμε τι και πόσο βάζουμε στο κεφάλι μας, είμαστε πρόθυμοι να του πετάξουμε άκριτα το πρώτο μαντζούνι που θα βρούμε μπροστά μας.

 

 

Η τελευταία λέξη σε αυτή τη μόδα μας έρχεται από το TikTok, από εκεί που μας έρχονται όλες οι παράξενες και νέες μόδες, και τώρα όλοι καλούμαστε, τουλάχιστον όσοι βλέπουμε τις τρίχες σε νιπτήρα και χτένα να αυξάνονται, να βάλουμε λίγο έλαιο από δεντρολίβανο. Η μυρωδιά του είναι ευχάριστη, ίσως σε κάποιους θυμίσει και ένα καλό ψητό φούρνου, αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο beard oil για να το χαϊδεύουν τα δαντελένια δάχτυλα της συντρόφου μας. 

Το πάμφθηνο φάρμακο που σταματάει αποδεδειγμένα την τριχόπτωση

Οι θιασώτες του ελαίου δεντρολίβανου που πίνουν νερό στο όνομά του, υποστηρίζουν ότι είδαν θαυματουργά αποτελέσματα μετά από μερικές εφαρμογές, τα μαλλιά έγιναν πιο λαμπερά, η τρίχα δυνάμωσε και οι τρίχες πύκνωσαν. Έχουν βάση όλα αυτά; Και ναι και όχι λένε όσοι γνωρίζουν.

 

 

Αρχικά να πούμε ότι δεν είναι όλοι τσαρλατάνοι, ούτε παίρνουν λεφτά για να διαφημίσουν γιατροσόφια στο TikTok, άρα μπορεί όντως να βλέπουν αποτελέσματα και να είναι αληθινά. Το γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό έχει την εξήγησή του.  

Τι ακριβώς είναι η εποχιακή τριχόπτωση 

Το έλαιο δεντρολίβανου, εκτός από όμορφη μυρωδιά, έχει τη δίνει στο δέρμα τη δυνατότητα να εγκλωβίζει περισσότερη υγρασία, άρα και να ενυδατώνεται καλύτερα. Αυτό από μόνο του μπορεί να δώσει περισσότερη υγεία στην τρίχα και την επιδερμίδα του κρανίου. Από την άλλη όμως η τριχόπτωση στους άντρες, δεν είναι απαραίτητα ένδειξη καράφλας, αλλά μπορεί να είναι κάποιο παροδικό φαινόμενο και η «θεραπεία» με το έλαιο δεντρολίβανου να συνέπεσε με το κλείσιμο αυτού του κύκλου. 

 

 

Τώρα σε ό,τι αφορά την τριχόπτωση που οδηγεί σε σταδιακή αραίωση, τότε τα νέα δεν είναι καλά για το έλαιο δεντρολίβανο, όπως και για όλα τα προϊόντα που δεν είναι φαρμακευτικά. Μάλιστα όσο πιο αργά μπει κάποιος στη μεθοδική τους χρήση επειδή πειραματίζεται με έλαια κλπ, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος της καράφλας. 

Η σύνδεση της διατροφής με την τριχόπτωση 

Σε γενικές γραμμές είναι καλό να ενυδατώσουμε την επιδερμίδα του κρανίου μας και μόνο καλό κάνει αυτό στα μαλλιά μας. Ειδικά σε περιπτώσεις ταλαιπωρημένων μαλλιών και άγχους θα βοηθήσει πολύ, αλλά να μην περιμένουμε θαύματα σε περιπτώσεις ανδρογενετικής αλωπεκίας χωρίς φάρμακα που βοηθούν αποδεδειγμένα με κλινικές μελέτες. Στη συνέχεια υπάρχουν και οι μεταμφυτεύσεις που δεν είναι καθόλου ταμπού πλεόν.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved