Έρευνα δείχνει ότι η τριχόπτωση σταματά με πασίγνωστο φάρμακο του 0,50€

Βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στα φαρμακεία και πολλοί νόμιζαν ότι πρόκειται απλά για γιατροσόφι.

Μιλάμε φυσικά για το πιο παλιό και γνωστό φάρμακο κατά της απώλειας μαλλιών, τη μινοξιδίλη την οποία γνωρίζουμε σαν τη λοσιόν Rogaine. Από τη μία επειδή πρέπει να την τρίψουμε στο κεφάλι κι από την άλλη επειδή κυκλοφορούν πολλές «θαυματουργές» λοσιόν στην αγορά, ποτέ δεν κατάφερε να αποκτήσει το κοινό που της αξίζει, όλα αυτά μέχρι τώρα.

Περαιτέρω έρευνες πάνω στη μινοξιδίλη δεν επιβεβαίωσαν μόνο την αποτελεσματικότητά της, αλλά επέτρεψαν και μια εναλλακτική για την πρόσληψή της. Πλεον θα αρχίσει να διατίθεται και στη μορφή χαπιού με ένα χάπι χαμηλής δόσης της ουσίας να μην κοστίζει πάνω από 0,50€. Έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν προλάβουμε εγκαίρως την εμφάνιση της τριχόπτωσης με μόνο μισό ευρώ τη σταματάμε και μάλιστα μπορούμε να κερδίσουμε πίσω, αν είμαστε τυχεροί, όσες τρίχες πρόλαβαν να χαθούν. 

 

 

Η έρευνα για το χάπι ξεκίνησε όταν παρατηρήθηκε αλλεργική αντίδραση στο δέρμα του κεφαλιού από ορισμένους χρήστες της λοσιόν κι έτσι δοκίμασαν να βάλουν τη μινοξιδίλη σε χάπι και να τεστάρουν την αποδοτικότητά της. Οι κλινικές έρευνες έδειξαν ότι το χάπι είναι αποτελεσματικό στο 80% των περιπτώσεων χωρίς να επηρεάζεται η αποτελεσματικότητα από τη μορφή της πρόσληψης στον οργανισμό. Αυτό γιατί η μινοξιδίλη όταν μπει στον οργανισμό, σε οποιαδήποτε μορφή, σπάει σε ένζυμα που καταλήγουν στα τριχοθυλάκια και τα αναγεννά.  

Δερματολόγοι πιστεύουν ότι είμαστε πολύ κοντά στο τέλος της παραδοσιακής λοσιόν που ήταν ο ορισμός της δύσχρηστης θεραπείας, αφού εκτός από τρίψιμο στο κεφάλι, έπρεπε να την αφήσεις και περίπου 4 ώρες να δράσει. Τώρα με το χάπι όλα πρόκειται να γίνουν πολύ πιο απλά και σίγουρα πιο αποτελεσματικά, μιας και κανείς δεν πρόκειται να κάνει λανθασμένη χρήση της θεραπείας. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved