Γιατί οφείλεις να περιποιείσαι τις τρίχες στο σώμα σου

Πρώτα πρέπει να τις αγαπήσεις. Και μετά να τις τριμμάρεις όσο πρέπει.

Η τρίχα θα έρθει στο σώμα σου, θέλει δεν θέλεις. Είναι νομοτελειακό: όπως η τίγρης θα επιτεθεί στην ανυπεράσπιστη γαζέλα, έτσι και η τρίχα θα κατασπαράξει τις παρθένες εκτάσεις του κορμιού σου. Χωρίς έλεος. Χωρίς αρχές. Η τριχοφυΐα στο σώμα ποικίλλει από άνδρα σε άνδρα. Μπορεί να ξεκινήσει από σκόρπια διαδήλωση και να γίνει φλοκάτη ή  μάλλον συγκέντρωση του Ανδρέα Παπανδρέου στο Σύνταγμα το ’81. Πολλές φορές μάλιστα όσες πιο πολλές χάνεις από το κεφάλι τόσες περισσότερες βγάζεις στο σώμα, και καμία μέθοδος δεν έχει αποδείξει ότι μπορούμε να τις επιστρέψουμε πίσω. Έχω φτάσει να πιστεύω ότι αυτές που φεύγουν από κεφάλι δεν πέφτουν στο πάτωμα, αλλά σφηνώνονται στο στήθος και την πλάτη.

 

 


Στα 20-something, ο άνδρας χαίρεται που βγάζει τρίχες, όπως είχε χαρεί στα 16. όταν έβγαλε για πρώτη φορά γένια. Σιγά-σιγά όμως, όταν πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα, αρχίζει να κομπλάρει, να αισθάνεται ότι είναι αντιαισθητικό, να το συζητάει. Έτσι, πριν κάποια χρόνια, ενέσκηψε μια «επιδημία» με στρατιές νέων γυμνασμένων ανδρών να πηγαίνουν να μαδιούνται και να κάνουν ολική αποτρίχωση. Όταν είσαι πιτσιρικάς και έχεις κορμί φέτες, ίσως να φαίνεται και ωραίο όλο αυτό. Άλλωστε οι πολλές τρίχες κρύβουν τη γράμμωση και πάει στράφι ο ιδρώτας που έριχνες στο γυμναστήριο. Σε αυτές τις ηλικίες,  αλείψου και με λάδι αν θες για να σε τηγανίσουν σαν χέλι. Αρκεί να μη γίνεις σαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που για να βρεις τρίχα πάνω του θα πρέπει να βγει amber alert.

 

Ωστόσο, αν σκεφτείς το ίδιο αυτό κορμί που μετά από χρόνια θα αρχίζει να μπατάρει, να βγάζει μπαλκόνια, πιασίματα, τότε παθαίνεις εγκεφαλικό. Από σαλιγκάρι χωρίς καβούκι έχεις μπροστά σου μια γλοιώδη φώκια.

 

Έχει φανεί από έρευνες ότι οι γυναίκες γουστάρουν την τρίχα στο σώμα του άνδρα. Προφανώς υπάρχουν και άλλες που τα θέλουν «όλα κόντρα» -περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει γυναίκα που να χαλάστηκε με λίγες τρίχες παραπάνω. Ο λόγος είναι απλός: Δεν θέλουν να αγγίζουν κάποιον που έχει το δικό τους κορμί, διότι έτσι δεν νιώθουν ούτε ασφάλεια ούτε εισπράττουν την αρρενωπότητά σου. Αισθάνονται ότι χαϊδεύουν άλλη γκόμενα. Και δεν μπορείς να είσαι εσύ αυτός. Από την άλλη μεριά, δεν θέλουν να είσαι και σαν «πίθηκος». Σκέψου το και αλλιώς: Πολλές έκλαψαν για τον Κινγκ-Κονγκ, αλλά καμιά δεν τον πήρε αγκαλιά. Σε χνουδωτά οι γυναίκες γουστάρουν ή σκύλο ή γάτα ή γενικά κάτι σε ζώον.

1. Πλάτη

backwax

 

Οι τρίχες στην πλάτη πρέπει να πάρουν πούλο. Και αυτό σημαίνει το εξής ένα: λέιζερ. Το χειρότερο είναι επωμίδες που φυτρώνουν. Ξεκινάς από λοχίας και μέσα σε λίγα χρόνια έχεις γίνει στρατηγός στον πλανήτη των πιθήκων.  

 

Μερικοί χρησιμοποιούν ξυράφι για το στήθος και την πλάτη. Κανένα πρόβλημα. Αν αυτοί νιώθουν οκ που μόνο μέσα σε δύο μέρες είσαι σαν αραιωμένος αχινός ή σαν τρίφτης για παρμεζάνα έτσι και περάσει γυναικείο χέρι από πάνω τους, it’s fine by me. Και όσο τις ξυρίζεις, να ξέρεις ότι τόσο σκληραίνουν. Η τριχοφυΐα στην πλάτη, λοιπόν, πρέπει να εξολοθρευτεί.

2. Στήθος

GROOMING DS

 

Το είπαμε και πριν: Μην το ξυρίζεις, άνθρωπε μου. Πιο χάλια δεν υπάρχει. Είναι σαν γυναικείο αιδοίο που μένει με τρίχες πέντε ημερών: Φοβάσαι να πλησιάσεις γιατί δεν ξέρεις αν θα βγεις άθικτος ή θα περάσεις από καταστροφέα εγγράφων, ξέρεις αυτούς που μασάνε το Α4 και το βγάζουν σερπαντίνες.

 

Στο στήθος κάνεις trimming. Υπάρχουν εκπληκτικές ξυριστικές μηχανές με σκάλες. Κάνεις ένα πέρασμα με εκείνη τη σκάλα που δίνει φυσικό αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Αρκεί να θυμάσαι ότι πρέπει να πάρεις τις τρίχες παντού ισόρροπα.

 

Και να θυμάσαι ότι εδώ ισχύει αυτό που είχε πει η Cameron Diaz για την τριχοφυΐα στην επίμαχη περιοχή των γυναικών:  Μην τα ξηλώνετε όλα εκεί κάτω. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα χρειαστείτε μερικές τρίχες. Αν δεν πιστεύεις την Cameron, σκέψου την εικόνα της φώκιας που σου είπα παραπάνω.

3. Πιο χαμηλά

0464499e91eb77c2698b106030bc31111449043853 lg

 

Το ίδιο ακριβώς κάνεις και για την περιοχή κάτω από το στήθος. Ως γνωστόν, η έντονη τριχοφυΐα που παρατηρείται εκεί δίνει σε πολλές γυναίκες την εντύπωση  του μη καθαρού.  Άσε που μπλέκει πάντα ένα δόντι. Και εκεί λοιπόν τα παίρνεις με μέτρο -όχι τελείως. Γιατί έτσι έχει δει μόνο τον 8χρονο ανιψιό της. Και δεν θες να της τον θυμίσεις. Σας πληροφορώ ότι πολλοί το κάνουν για εφέ γιατί ως γνωστόν της κοντής… της φταίνε οι τρίχες. Είναι και αλήθεια: Ένα ξύρισμα μέχρι τη βάση του πέους σου προσθέτει 1-1,5 πόντο… αυτοπεποίθησης.

4. Πόδια

ThinkstockPhotos 153001144

 

Αν δεν θες να θυμίζεις κάτι ανάμεσα στην Kardashian και την Κατερίνα Καινούργιου και αν δεν θες να μπερδευτεί κάνας φίλος σου όταν φοράς το μαγιό. Μην τα ακουμπήσεις. Εκτός αν σου αρέσει να φοράς καλσόν και δεν θες να βγαίνουν απ’ έξω. Τα πόδια του άνδρα είναι σαν σπάνιο έκθεμα στο Λούβρο: δεν ακουμπάς και δεν αγγίζεις.

5. Χέρια

maxresdefault 57565

 

Τώρα αν έχεις τίποτα τατού ή δεύτερα μανίκια κάτω από τα κανονικά μανίκια, κάνε λίγο κερί. Δεν είναι  κακό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved