Το άγχος σε κάνει να δείχνεις πολύ μεγαλύτερος από την ηλικία σου

4 πράγματα που επηρεάζει στην καθημερινή σου εμφάνιση.

Τυγχάνει τελευταία να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να φαίνεσαι μεγαλύτερος από ότι γράφει η ταυτότητά σου; Μήπως νιώθεις λίγο πιο κουρασμένος και οι φίλοι σου λένε πως δείχνεις πιο γερασμένος; Δεν είναι ότι ο Χρόνος τα έβαλε μαζί σου, αλλά το άγχος που φροντίζει που σου προσθέτει τα χρόνια. Συγκεκριμένα επηρεάζει τα παρακάτω, οπότε μήπως είναι ώρα να αντεπιτεθείς;

 

 

1. Το πρόβλημα της κορτιζόλης

Σε περίπτωση που δε γνωρίζεις την παραπάνω ορμόνη, πρέπει να σου πούμε ότι ευθύνεται για όλο το άγχος που έχεις – γι’ αυτό άλλωστε την λένε και ορμόνη του στρες. Όταν αγχώνεσαι υπερβολικά η παραγωγή της αυξάνεται με αποτέλεσμα να έχεις διάφορα περίεργα και αντιαισθητικά, όπως ξηροδερμίες και σπυράκια. Είναι ο λόγος που μπορεί να εμφανίσεις ξαφνικά πιτυρίδα ή ξηροδερμία στα γένια ενώ προηγουμένως δεν είχες ή ακόμη και να πολλαπλασιαστούν οι φραγμένοι πόροι με αποτέλεσμα να έχεις μαύρα στίγματα. Οπότε πρόβλημα.

2. Το γκρίζο δεν είναι πάντα γοητεία

Παρότι το DNA σου παίζει τον σημαντικότερο ρόλο για το αν θα χάσεις τα μαλλιά σου ή θα γκριζάρουν νωρίς, η απότομη αλλαγή του χρώματος είναι και αυτή συνέπεια του άγχους. Για την ακρίβεια, το στρες διαταράσσει την παραγωγή της μελανίνης σου με αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να γκριζάρουν εξαιτίας της αλλαγής των θυλάκων της τρίχας. Προσπάθησε ωστόσο να το αγκαλιάσεις. Οι γκριζομάλληδες αν μη τι άλλο, έχουν μεγάλη επιτυχία στο όμορφο φύλο.

 

 

 

3. Προφανώς και επηρεάζει την τριχόπτωση

Είναι δυστυχώς από τα πράγματα που δεν είναι μύθος. Το άγχος προκαλεί την αλωπεκίαση που ευθύνεται για την απώλεια τριχών, τόσο στο τριχωτό της κεφαλής όσο και στο σώμα σου. Είναι ο λόγος που μπορεί να παρατηρήσεις στο μπάνιο ότι χάνεις εύκολα τρίχες και συχνότερα από ότι στο παρελθόν. Στα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν θεραπείες με ενδυναμωτικές αμπούλες που μπορείς να ακολουθήσεις προκειμένου να καθυστερήσεις το φαινόμενο ή και ακόμα να το ανακόψεις.

4. Η γήρανση είναι πιο έντονη

Αυτές οι έντονες σακούλες κάτω από τα μάτια; Οι βαθιές ρυτίδες που δεν θυμόσουν ότι είχες; Είναι αποτέλεσμα της υπερενυδάτωσης του δερματικού σου ιστού, που κάνουν όλα αυτά τα σημάδια πιο έντονα με αποτέλεσμα να φαίνεσαι μεγαλύτερος. Επένδυσε σε αντιρυτιδικές κρέμες που έχουν βάση την ρετινόλη και θα αποδειχθούν σωτήριες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved