Τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις την ξηροδερμία

Κι όμως είναι εφικτό, φτάνει να γνωρίζεις τα σωστά βήματα.

Το σώμα μας -λένε- έχει πάντα τον τρόπο να μας πει ότι κάτι δεν πάει καλά. Ότι κάτι το ενοχλεί, ότι κάτι του λείπει. Ένας πολύ συχνός τρόπος που μας μιλάει πολλές φορές (εμείς άραγε το ακούμε;) είναι η ξηροδερμία στο κεφάλι.

Σήμερα θα κάνουμε μια ανασκόπηση στο φαινόμενο αυτό που μπορεί να σε έχει ταλαιπωρήσει στο παρελθόν ή να σε ταλαιπωρεί και αυτή τη στιγμή. 

 

 

Οι μικρές, μερικές φορές σχεδόν αόρατες, νιφάδες που είναι αποτέλεσμα φαγούρας -ή κνησμού όπως το λέμε πιο επιστημονικά- δεν έρχονται ποτέ τυχαία. Είναι ο τρόπος, όπως είπαμε πιο πάνω, του σώματός σου να σου πει ότι κάτι το έχει «στρεσάρει». Τι μπορεί να δημιουργεί λοιπόν την ξηροδερμία;

 

 
 

Γιατί ποιος θέλει φαγούρα και ερεθισμούς στο κεφάλι; Ποιος θέλει άσπρες νιφάδες να πέφτουν στους ώμους και τα ρούχα μας και να χαλάνε το image μας, όταν μάλιστα δεν ξέρουμε τι κάνουμε λάθος; Μέχρι να τελειώσει αυτό το άρθρο θα έχεις όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.

 

 
 

Φαγούρα, πιτυρίδα, τριχόπτωση. Όταν αυτές οι τρεις δυσάρεστες καταστάσεις κάνουν την εμφάνισή τους στο κεφάλι, τότε είναι που οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται -αργά- ότι ταλαιπωρούνται από ξηρότητα.

Συγκεκριμένα από ξηροδερμία στο κρανίο και στα μαλλιά.

Δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις την κατάλληλη ποσότητα λιπαρών ουσιών στο δέρμα του κεφαλιού και στα μαλλιά σου, χωρίς να περάσεις στην αντίπερα όχθη αυτή της λιπαρότητας.

Δες πως θα την αποφύγεις:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved