Pexels 5 σημάδια που σου λένε να αλλάξεις κουρείο

Το κουρείο είναι ο διαχρονικός ναός της αρρενωπότητας, αν δεν σου προφέρει το 100% των απαιτήσεών σου, είναι καιρός να προχωρήσεις μπροστά.

Λίγα πράγματα μπορούν να περιγραφούν ως σταθερή σχέση για τον σύγχρονο άντρα και το κουρείο είναι στην κορυφή αυτή της μικρής λίστας. Η αναζήτηση του ιδανικού κουρείου και κουρέα είναι μια επίπονη διαδικασία trial and error και γι’αυτό δύσκολα μπαίνεις στη διαδικασία να αλλάξεις, ακόμα κι αν η σχέση σας έχει αρχίσει να συγκεντρώνει σύννεφα από πάνω της. 

 

 

Στην αρχή δεν προσέχεις τα πράγματα που αρχίζουν να σου «κλωτσάνε» όμως όπως σε κάθε σχέση, αυτά έχουν την τάση να συσσωρεύονται και κάποια στιγμή ο κόμπος να φτάνει στο χτένι. Επειδή καλό θα ήταν μη φτάσεις σε αυτό το σημείο, και κυρίως για να αποφύγουμε δράματα και τσακωμούς, μάθε να αναγνωρίζεις τα σημάδια και ξεκίνα να ψάχνεις το νέο σου κουρείο. Τα σημάδια θα σε βοηθήσουν και σαν λίστα με τα πράγματα που δεν πρέπει να έχει το νέο σου κουρείο.

Σε κουρεύει κάθε φορά διαφορετικός κουρέας

Σε ορισμένα μεγάλα μπαρμπέρικα συμβαίνει αυτό. Όταν κλείνεις ραντεβού κανονίζουν να σε κουρέψει ο πρώτος διαθέσιμος που έχει κενό χωρίς να έχεις πάντα τη δυνατότητα να διαλέγεις εσύ τον κουρέα σου. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιμείνεις και να πεις ότι θέλεις να σε κουρέψει συγκεκριμένος κουρέας. Αν σου παρουσιάζουν παιδικές δικαιολογίες για να σε προωθήσουν σε αυτόν που βολεύει καλύτερα το πρόγραμμά τους, δεν είναι σωστοί επαγγελματίες.

 

 

Η τεχνική τους είναι μονοδιάστατη

Οι τάσεις της μόδας είναι δεδομένες και τις ξέρουμε όλοι, ανεξάρτητα από αν τις ακολουθείς ή όχι. Αν όλοι κάνουν το ίδιο skin fade και ο κουρέας σου το έχει μάθει άψογα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις κι εσύ. Αν εσύ θέλεις να το αφήσεις λίγο να μακρύνει, ο κουρέας σου θα πρέπει να είναι το ίδιο ικανός και με τα ψαλίδια. Ακόμα και στην περίπτωση που βολεύεσαι με το πώς σε κουρεύουν καλό είναι να ρίχνεις μια ματιά και γύρω σου στους υπόλοιπους πελάτες. Το ότι κουρεύεσαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο σήμερα, δεν σημαίνει θα κουρεύεσαι και αύριο. Είναι καλό να είσαι σε ένα περιβάλλον πασπαρτού.

 

 

Το να μη σου δίνουν συμβουλές

Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο κι αν εσύ θες να κουρευτείς με έναν τρόπο που δεν σε κολακεύει, είναι υποχρωμένοι να σε κουρέψουν έτσι, αλλά όχι χωρίς να το κουβεντιάσετε πρώτα. Εκτός από το ότι θα πρέπει να ξέρουν ποια στυλ πάνε σε κάθε σχήμα προσώπου και είδος τρίχας, θα πρέπει να σου δίνουν και τις κατάλληλες προτάσεις και κατευθύνσεις. Το πιο πιθανό είναι να γνωρίζουν, αλλά να βαριούνται να σου εξηγήσουν και αυτό είναι πολύ χειρότερο. 

 

Το να μη σε ακούνε καθόλου

Στους αντίποδες βρίσκεται μια άλλη μορφή αδιαφορίας, αυτή του να μην σε ακούνε καθόλου και να κάνουν αυτό που νομίζουν ότι είναι καλό για σένα, και μάλλον είναι το πιο εύκολο. Όταν εξηγείς αναλυτικά πώς θες να κουρευτείς ή τους λες τι δεν σου άρεσε την προηγούμενη φορά που κουρεύτηκες, είναι υποχρεωμένοι να σε ακούνε. Αν συνεχίσουν να σε συνδέουν με Κάιρο, άρχισε να ψάχνεις το επόμενο κουρείο.

 

 

Ελλιπής καθαριότητα

Το πρώτο σημάδι είναι το πόσο γρήγορα καθαρίζουν τις κομμένες τρίχες από το πάτωμα. Αν το πάτωμα θυμίζει το πώς ήταν κάτω από το φοιτητικό σου κρεβάτι, σίγουρα συμβαίνουν και χειρότερα πράγματα. Η αδιαφορία για την περιποίηση του χώρου ακολουθείται από πλημμελή καθαρισμό ψαλιδιών, ξυραφιών και λοιπών εργαλείων τα οποία θα πρέπει να είναι σε κατάσταση χειρουργείου.  

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved