Πώς θα αποκτήσεις θεληματικό πηγούνι

Το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον και το προγούλι είναι το πρώτο που φέρνει μαζί του.

Υπάρχουν αυτοί που η φύση και τα γονίδια τους προίκισαν με ένα καλοσχηματισμένο σαγόνι και άλλοι, πιο άτυχοι έχουν ένα πιο στρογγυλό πρόσωπο. Ακόμα και όσοι είχαν κάποτε γωνίες, τις χάνουν με την πάροδο των ετών καθώς αμβλύνονται. Όσο κι ας προσέχεις τη διατροφή σου ή γυμνάζεσαι τακτικά, το σαγόνι ακολουθεί τη δική του πορεία. Σε όποια κατηγορία πασχόντων κι αν ανήκεις, υπάρχουν έξυπνα κι εύκολα hacks που μπορούν να καθυστερήσουν ή ακόμα και να ανατρέψουν το φαινόμενο. Ένας συνδυασμός grooming, γυμναστικής και φροντίδας, είναι αυτός που θα επαναφέρεις τις γωνίες στο πρόσωπό σου.

Όταν λέμε γυμναστική δεν εννοούμε να πιάσεις τα βάρη, αν και το σκεπτικό είναι το ίδιο. Το πρόσωπό σου είναι γεμάτο μύες και όσο πιο γυμνασμένοι διατηρούνται, τόσο πιο σφριγηλό είναι και το ίδιο. Υπάρχουν πολλών ειδών ασκήσεις με την πιο απλή να είναι εξής: Προσπάθησε να εκφωνήσεις κάθε ένα από τα φωνήεντα του αλφαβήτου με το στόμα σου όσο το δυνατόν πιο ανοιχτό και το κεφάλι σου όσο πιο πίσω γίνεται τεντώνοντας τον λαιμό σου. Οκ, μπορεί να μοιάζει λίγο αστείο, αλλά μπορείς να το κάνεις κατά τη διάρκεια του ντους που κάνεις και άλλα αστεία πράγματα όπως τα μαλλιά σου μοϊκάνα με τη σαπουνάδα ή να τραγουδάς Πάριο. Το πλεονέκτημα του να το κάνεις στο ντους είναι ότι το δέρμα έχει μαλακώσει σου και οι μύες έχουν χαλαρώσει από τη θερμότητα κι έτσι η άσκηση γίνεται πιο αποδοτική. 

 

 

Μετά την άσκηση έρχεται η ώρα για λίγο μασάζ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που χρειάζεται το πρόσωπό σου είναι κάτι σαν λεμφικό μασάζ για να διαλυθεί το λίπος που συσσωρεύεται κάτω από δέρμα του προσώπου σου. Είναι κάτι που γίνεται πιέζοντας με τα δάχτυλα τα τα μάγουλα και το σαγόνι με μία κίνηση που θυμίζει το χάιδεμα μιας υποθετικής γενειάδας. Επαναλαμβάνεις αυτή την κίνηση καμιά δεκαριά φορές και είσαι έτοιμος. Αν τη συνδυάσεις απλώνοντας με τα δάχτυλα μια οποιαδήποτε κρέμα σύσφιξης ή νύχτας, αγγίζεις την τελειότητα. Εκτός από τα δάχτυλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο εργαλείο για μασάζ προσώπου που κάνει πιο αποτελεσματική κι εύκολη την αποβολή του λίπους με το λεμφικό μασάζ. 

Τα serum είναι ίσως η πιο αντρική μορφή καλλυντικών, ως προς τη χρήση τους. Δεν έχουν χρονοβόρες διαδικασίες, αρκούν 2-3 σταγόνες και τα μικρό μέγεθος του μπουκαλιού τους τα κάνει ιδανικά για ένα αντρικό ράφι μπάνιου με τα απολύτως απαραίτητα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα το οποίο να περιέχει γαλακτικό ή σαλικυλικό οξύ που βοηθούν στην αναδόμηση του δέρματος. Ταυτόχρονα σφίγγουν οι πόροι, αυξάνεται η ελαστικότητα του δέρματος και ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου. Αρκεί η εφαρμογή μερικών σταγόνων μετά το πρωινό και το βραδινό πλύσιμο του προσώπου. Εξίσου σημαντική είναι και η περιοχή του λαιμού την οποία πολλές φορές ξεχνάμε δίνοντας έμφαση στο πρόσωπο.

 

 

Τώρα αν θες να μπεις για τα καλά στον κόσμο των καλλυντικών και να βουτήξεις στα βαθιά νερά τους, οι επιλογές είναι άπειρες. Μια καλή αρχή είναι οι μάσκες που τις φοράς και δεν έχουν μπελαλίδικη εφαρμογή. Για να μην απλώνεις κρέμες στο πρόσωπό σου, ανοίγεις το φακελάκι, τη βγάζεις και απλά τη βάζεις σαν αποκριάτικη μάσκα. Το πλεονέκτημα με αυτές τις μάσκες, εκτός από την ευκολία χρήσης τους, είναι ότι καλύπτουν όλο το πρόσωπο και προσφέρουν μια ολοκληρωμένη, και όχι τοπική, φροντίδα. 

 

 

Για το τέλος αφήσαμε την παραδοσιακότερη λύση αντιμετώπισης για το προγούλι. Το μόνο εργαλείο που χρειάζεσαι είναι μια κουρευτική/ξυριστική μηχανή. Όταν όλες οι λύσεις έχουν αποτύχει, η απόκρυψη του προβλήματος είναι μονόδρομος. Δεν είναι απαραίτητο να αφήσεις μακριά γένια αν δεν είσαι οπαδός του στυλ, ένα stubble αρκεί. Τα γένια τριών ημερών ή αξυρισιά «κόβουν» αρκετά και δημιουργούν τεχνητές γωνίες παίζοντας μα τα διαφορετικά μήκη γύρω από τη γραμμή που υποτίθεται ότι ορίζει το σαγόνι. Στην περίπτωση που πας για γεμάτη γενειάδα μην νομίζεις σε καμία περίπτωση ότι ξεμπερεύεις με τη φροντίδα, εκτός κι αν για κάποιο μυστήριο λόγο θες να υιοθετήσεις το λουκ ναυαγού. Ένα conditioner ή ακόμα καλύτερα ένα λάδι για γένια, εκτός από φροντίδα για τις τρίχες και το δέρμα από κάτω, δίνουν κι ένα ευχάριστο άρωμα διαρκείας στο πρόσωπό σου χωρίς να χρειάζεσαι κάποιο άλλο άρωμα ή κολώνια.   

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved