Πόνος στη μέση: Μια άσκηση 30 δευτερολέπτων αρκεί για να εξαφανιστεί

Ο διάσημος γυμναστής Jeff Cavaliere κάνει αυτή την άσκηση κάθε μέρα για να προλάβει τον ενοχλητικό πόνο στη μέση.

Ο Jeff Cavaliere είναι ειδικός στο χτίσιμο αντοχής και γνωρίζει πολύ καλά ότι αντοχή χωρίς πρόληψη στους τραυματισμούς δεν υπάρχει. Ένα μεγάλο κομμάτι στις συμβουλές που δίνει είναι ασκήσεις stretching που προηγούνται και έπονται του κυρίως προγράμματος γυμναστικής.

Στην άσκηση που παρουσιάζεται σε αυτό το βίντεο, ο Cavaliere εστιάζει σε έναν από τους πιο συχνούς τραυματισμούς που βιώνουμε όταν το παρακάνουμε με τα κιλά ή δεν έχουμε κάνει σωστό ζέσταμα ή/και αποθεραπεία. Ο άτιμος πόνος στη μέση που μερικές χτυπάει και χωρίς λάθη στην προπόνηση, αρκεί μια μετακίνηση καναπέ στο σκούπισμα του σπιτιού.

 

 

Το μυστικό στην ενδυνάμωση της μέσης δεν είναι η ενδυνάμωση αυτής καθαυτής. Αν δεν έχεις δυνατούς γοφούς, δεν έχει και δυνατούς γοφούς. Χωρίς αυτά τα δύο δυνατά, τότε πέφτει μεγαλύτερο βάρος στη μέση και κάπου εκεί εμφανίζεται ο πόνος και ο τραυματισμός. 

Η άσκηση που προτείνει είναι μια μορφή stretching για γλουτούς και το κάτω μέρος του κορμού. Σταδιακά η μέση αποκτά περισσότερη στήριξη και γίνεται πιο ανθεκτική δια της ελάφρυνσης του έργου της. Ο Cavaliere προτείνει ένα σετ από αυτή την άσκηση το πρωί κι ένα ακόμα το απόγευμα. Σε ένα μήνα το πολύ, οι πόνοι στη μέση θα εξαφανιστούν, αρκεί να είναι μυϊκό το πρόβλημα. Σε διαφορετική περίπτωση μια επίσκεψη σε ορθοπεδικό είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Στο βίντεο πιο πάνω θα δεις πώς ακριβώς θα κάνεις τη σωτήρια άσκηση. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved