Tι είναι το gymtimidation που δεν σε αφήνει να γυμναστείς όπως πρέπει;

Νιώθεις ότι το γυμναστήριο της γειτονιάς είναι κάπως αφιλόξενο σαν περιβάλλον και αυτό δεν είναι απαραίτητα ακόμα μία δικαιολογία.

Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις γυμναστήριο, αλλά όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται όλο και πιο δύσκολο αυτό το βήμα. Κανονικά θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο γιατί όσο μεγαλώνουμε το γυμναστήριο γίνεται λιγότερο επιλογή lifestyle και γίνεται περισσότερο αναγκαιότητα. Όμως ο κόσμος των γυμναστηρίων γίνεται πολλές φορές απρόσιτος για τους αρχάριους. 

5 ασκήσεις για κοιλιακούς που αξίζει να δοκιμάσεις 

Η φήμη των γυμναστηριακών τύπων που περιφέρονται σαν παντογνώστες είναι ένα στερεότυπο που έως ένα βαθμό ξέρουμε ότι είναι αληθινό, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι πρωτάρηδες στα γυμναστήρια μπορεί να είναι παχύσαρκοι, μπορεί να είναι πολύ αδύνατοι χωρίς μεγάλη μυϊκή μάζα, γενικά μπορεί να είναι τύποι που όταν μπαίνουν στη σύγκριση με τους έμπειρους στον χώρο να νιώσουν μειονεκτικά. 

 

 

Αυτή η σύγκριση δεν λειτουργεί σαν κίνητρο, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε, και αποθαρρύνει τελικά και γεννά την αίσθηση του gymtimidation το οποίο ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για όλες εκείνες τις τζάμπα ετήσιες συνδρομές που σβήνουν αθόρυβα μετά από ένα μήνα. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που αντιμετωπίζεται, με τη βοήθεια ενός καλού προγραμματισμού, στοιχεία του οποίου θα δούμε ευθύς αμέσως.  

Αρχικά παίζει μεγάλο ρόλο το στυλ του γυμναστηρίου που έχεις διαλέξει. Αν είσαι πολύ αδύνατος και μπεις μέσα σε μία σάλα με 10 bodybuilders και δεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη, η απελπισία έρχεται γρήγορα. Η σύνθεση του κόσμου είναι βασικός παράγοντας, όπως επίσης και η πληθώρα των καθρεφτών, γιατί κάποια γυμναστήρια το παρακάνουν. Μέχρι να αρχίσεις να βλέπεις ορατή διαφορά, οι πολλοί καθρέφτες μάλλον ρίχνουν το ηθικό σου.

Η προφανής λύση σε αυτό το πρόβλημα οικειότητας μοιάζει το personal και πράγματι είναι μια πολύ καλή επιλογή και μάλιστα δεν είναι τόσο ακριβή λύση όσο παλιότερα. Αλλά υπάρχει και καλύτερη λύση, τα ομαδικά προγράμματα. Η παρέα μαζί με άλλους που είστε στην ίδια φυσική κατάσταση κάνει πιο φιλικό το περιβάλλον και λιγότερο «τρομακτικό»  

 

 

Το διάβασμα είναι η άλλη μεγάλη βοήθεια που μπορείς να δεχτείς από τον εαυτό σου. Η γνώση είναι δύναμη με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και όταν μπαίνει σε έναν χώρο με διάφορα μηχανήματα που δεν ξέρεις τι διάολο κάνουν, είναι πολύ εύκολο να απογοητευτείς όταν βλέπεις άλλους να τα χρησιμοποιούν με χαρακτηριστική ευκολία. Διάβασε για τον εξοπλισμό και τις ασκήσεις, χωρίς να θες να γίνεις ο φωτεινός παντογνώστης και γυμναστής του εαυτού σου. Δες και μερικά βίντεο στο YouTube ίσα για να έχεις μια ιδέα του τι κάνεις για να μην νιώθεις τελείως νουμπάς. 

Αν μισείς τα push ups, τσέκαρε αυτές τις εναλλακτικές 

Τέλος, ισχύει ό,τι ισχύει και με άλλους παράγοντες που απειλούν τη μακροημέρευση των γυμναστηριακών σου ημερών. Βάλε ρεαλιστικούς στόχους και μην αγνοείς την αποθεραπεία ως αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας σου. Η «φοβία» για το γυμναστήριο βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην απογοήτευση που καλλιεργούν τραυματισμοί και μη επίτευξη στόχων. Άρα δεν χρειάζεται να σαμποτάρεις τον εαυτό σου δυσκολεύοντας μια ήδη δύσκολη κατάσταση. Οι στόχοι σου δεν πρέπει να είναι μετριοπαθείς, αλλά και μακροπρόθεσμοι, δώσε χρόνο στον εαυτό σου και μην περιμένεις μαγικά αποτελέσματα στον μήνα, στους τρεις μήνες θα δεις τη μεγάλη αλλαγή.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved