Πώς θα χάσεις εύκολα κιλά μετά τα 35

Δεν θέλει κόπο αλλά πρέπει να μπεις σε γραμμή.

Όσο περνάνε τα χρόνια, ο μεταβολισμός δουλεύει εναντίον σου. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι η μυϊκή μάζα μειώνεται περίπου 3 έως 8 τοις εκατό ανά δεκαετία μετά την ηλικία των 30 ετών, γεγονός που πολλές φορές μας κάνει να σκεφτόμαστε: «Και τώρα τι;».

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να χάσεις κιλά, ούτε ότι δεν μπορείς να διατηρήσεις το βάρος σου.

 

 

Προτεραιότητα στη δύναμη

Μπορείς να είσαι ενεργός κάθε μέρα; Αν ναι, θα καταφέρεις να διατηρήσεις και τους μύες σου. Με μία ρουτίνα προπόνησης με ελάχιστη συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα, μπορείς να δουλέψεις για να ξαναδυναμώσεις τους μύες σου ή και να διατηρήσεις την μυϊκή μάζα που έχεις. Προφανώς και δεν θα παραλείψεις την συστηματική αεροβική προπόνηση είτε με τρέξιμο, είτε με ποδηλασία, είτε ακόμη και με μποξ.

Προσοχή στο τι πίνεις

Εννοούμε δηλαδή αναψυκτικά, το ζαχαρούχο παγωμένο τσάι που νομίζεις ότι δεν παχαίνει, αλλά και χυμούς που δεν είναι φρεσκοστυμμένοι. Για το αλκοόλ τα γνωρίζεις ήδη, αλλά ένας διατροφολόγος μπορεί να σε συμβουλέψει για το πόσες μερίδες ποτού μπορείς να πίνεις μέσα στην εβδομάδα, ενώ δώσε βάση και σε κάποιες μπίρες που είναι πιο ύπουλες από όσο φαίνονται. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Το ποτό δεν είναι φίλος μας από μία ηλικία και μετά.

Διάβασε επίσης: Πώς θα πιεις ποτά χωρίς να σκοτώσεις την διατροφή σου

Καιρός να τσεκάρεις το στρες σου

Γιατί; Γιατί πέρα από το ότι σου κάνει την διάθεση σμπαράλια, έρευνες έχουν δείξει ότι το χρόνιο στρες μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την απώλεια βάρους και μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του. Όμως μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό, πέρα από την ψυχοθεραπεία. Ασκήσεις διαφραγματικής αναπνοής, γιόγκα, διαλογισμός, συνεδρίες θεραπευτικής μουσικής και τέχνης, μέχρι και πολεμικές τέχνες. Τα οφέλη είναι κυρίως νοητικά και αν το μυαλό μπορεί να μπει σε μία σειρά, μπορεί σίγουρα και το σώμα.  

Μην ξεχνάς τον ύπνο

Οι υγιείς ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον επτά ώρες ύπνου τη νύχτα, χώρια του ότι αυτό βοηθάει και στον έλεγχο του βάρους τους. Σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι που κοιμούνται οκτώμιση ώρες κάθε βράδυ τρώνε 270 λιγότερες θερμίδες την ημέρα από εκείνους που κοιμόντουσαν λιγότερο από έξιμιση. Επιπλέον οι οκτώμιση ώρες συνέβαλαν στο να χάσουν περίπου μισό κιλό κάθε δύο εβδομάδες – και αυτές είναι οι μετρήσεις χωρίς την διατροφή. Όσο λιγότερο είσαι ξυπνητός, τόσο λιγότερο χρόνο έχεις για να φας, σωστά; Ρύθμισε τον ύπνο σου έτσι ώστε να κοιμάσαι μία στάνταρ ώρα και να ξυπνάς επίσης τακτικά, ώστε να βελτιωθεί ο κιρκάδιος ρυθμός σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved