Τι πρέπει να κάνεις αν σε πιάσει θερμοπληξία

Αυτά είναι τα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζεις.

Το καλοκαίρι είναι περίεργη περίοδος για όλους μας. Από τη μία είναι μία καλή περίοδος για διακοπές από την άλλη κρύβει κινδύνους γι’ αυτούς που δεν προσέχουν. Η ζέστη κρύβει κινδύνους που μπορεί να επηρεάσουν κάποιες ομάδες ανθρώπους.

 

 

Όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει τα ανώτερα ανεκτά όρια και σε συνδυασμό με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια, νηνεμία, παρατεταμένοι χαμηλοί άνεμοι μίας κατεύθυνσης κ.λπ.), μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες που δεν είναι ανεκτές από τον ανθρώπινο οργανισμό.

 

 

Οι παθολογικές καταστάσεις που δημιουργούνται μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές και να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενή.

Ειδικά τα άτομα που πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και άλλα νοσήματα, όπως σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, πνευμονοπάθειες κ.λπ., ανήκουν στις ιδιαίτερα ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες και πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα τους θερινούς μήνες για την αποφυγή των παραπάνω νοσηρών καταστάσεων.

 

 
 

Το καλοκαίρι λοιπόν πρέπει κανείς να έχει το νου του στον ήλιο και τις θερμοκρασίες διότι αλλιώς μπορεί να πάθει άνετα θερμοπληξία, ιδιαίτερα τα μεσημέρια στις πόλεις.

Δες εδώ για να δεις ποια είναι τα συμπτώματα της θερμοπληξίας:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved