Πέντε gadgets για να κοιμηθείς καλύτερα τα βράδια με καύσωνα

Το καλοκαίρι είναι μία ζόρικη υπόθεση αλλά υπάρχουν λύσεις αποκλειστικά για τέτοιες περιπτώσεις.

Μη νομίζεις ότι επειδή τελειώνει το καλοκαίρι τελειώνει και η ζέστη. Η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι εκεί που ξαφνικά μπαίνουν οι πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, έχουμε να παίζουμε με τους 35 και τους 36 βαθμούς. Η ζέστη ήταν πάντα μία ζόρικη υπόθεση στην Ελλάδα και χτυπάει πάντα εκεί που δεν την περιμένεις. Όμως τα παρακάτω gadgets έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τέτοιες περιπτώσεις.

 

 

Τα δροσερά σεντόνια της Sol

sheets

Γιατί κοιτάς και απορείς; Λες η τεχνολογία να μην είχε προνοήσει για smart σεντόνια; Όχι μόνο υπάρχουν από την εταιρεία Sol, όχι μόνο είναι από αντιαλλεργικό βαμβάκι με αποτέλεσμα το δέρμα σου να μην πετάει φουσκάλες, αλλά υπολογίζουν την θερμοκρασία του σώματός σου και σε κρατούν δροσερό όταν απ’ έξω ο καύσωνας κάνει τα δικά του.

Τα βρίσκεις εδώ.

 

Ο πύργος που θα αντικαταστήσει τους ανεμιστήρες

tower

Και τι δεν έχουμε δει. Ανεμιστήρες κολονάτους. Κατακόρυφους από το ταβάνι. Ανεμιστήρες που πετούν νερό όταν καθόμαστε στην καφετέρια. Χίλια δυο. Η Dyson όμως καλομελέτησε τις ζεστές χώρες του πλανήτη και αποφάσισε να φτιάξει έναν υδροψυκτικό πύργο που εκπέμπει ένα δροσερό στρώμα αέρα και δεν μετατρέπει το δωμάτιο σε ψυγείο, αλλά δίνει την εντύπωση ότι σε φυσάει δροσερό αεράκι. Θα το λατρέψεις.

Το βρίσκεις εδώ.

 

Η μόνη μάσκα που θα χρειαστείς

mask

Ναι ξέρουμε. Στα έχουν πρήξει με τις μάσκες αλλά αυτή η συγκεκριμένη δεν σώζει από κορονοϊό αλλά από την ζέστη. Ουσιαστικά είναι για τον ύπνο, αλλά περιλαμβάνει και ειδικές μεμβράνες που υπολογίζουν την θερμοκρασία και κρατούν δροσερό το κεφάλι όλη τη νύχτα. Δεν το λες και ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί.

Την βρίσκεις εδώ.

 

Τα μόνα ακουστικά που θα χρειαστείς

buds

Εκτός από δροσιά ξέρεις τι άλλο χρειάζεσαι για να κοιμηθείς σαν άνθρωπος; Ησυχία. Και ό,τι και αν δοκιμάσεις δεν θα είναι σε καμία περίπτωση καλό ή ικανοποιητικό όπως τα συγκεκριμένα ασύρματα ακουστικά-ψείρες της φιλανδικής εταιρίες QuietOn. Με τεχνολογία noise-cancelling φροντίζουν να μπλοκάρουν όλους τους ήχους και τα ροχαλητά που θα τολμήσουν να σε ενοχλήσουν μέσα στη νύχτα. Όλα τα παραπάνω με 20 ώρες αυτονομία πριν την επόμενη φόρτιση.

Τα βρίσκεις εδώ.

 

Το τίμιο cooling pad

pad

Φαντάσου ότι είναι ακριβώς το αντίθετο από μία ηλεκτρικά θερμαινόμενη κουβέρτα. Το Chilipad συγκεντρώνει νερό, το μετατρέπει σε δροσερό αέρα και δίνει άμεση ψύξη στην κουβέρτα ή τα σεντόνια. Οπότε ναι, το λες και σωτήριο αν σφίξουν οι ζέστες.

Το βρίσκεις εδώ.

 

Κοιμήσου γυμνός

Αν δεν σε πείσαμε ή δεν έχεις τα χρήματα ή τέλος πάντων για τους δικούς σου λόγους δεν θες να επενδύσεις σε αυτό, ξεκίνα να κοιμάσαι γυμνός. Όχι μόνο το σώμα μπορεί και προσαρμόζει καλύτερα την θερμοκρασία του, αλλά είναι και πιο απελευθερωτικό σαν συναίσθημα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved