Στυτική Δυσλειτουργία: Σου αποκαλύπτουμε όσα θέλεις να μάθεις, αλλά διστάζεις να ρωτήσεις!

Η δεκαετία των 50 θεωρείται η πιο κομβική και κρίσιμη ηλικία για τους άνδρες, καθώς σηματοδοτεί την είσοδο στη μέση ηλικία. Έχοντας καταφέρει να δρομολογήσουμε τους περισσότερους -και κυρίως τους πιο σημαντικούς- τομείς στη ζωή μας, είμαστε πλέον ετοιμοπόλεμοι να απολαύσουμε τους κόπους για τους οποίους μοχθήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Την ίδια στιγμή βέβαια που εμείς είμαστε έτοιμοι να «ρουφήξουμε» την κάθε στιγμή, το σώμα δείχνει να μην ακολουθεί με την ίδια όρεξη.

Συμπτώματα όπως η σταδιακή εξασθένηση της όρασης, η τμηματική απώλεια μνήμης και η έντονη κόπωση, κάνουν όλο και συχνότερα την εμφάνισή τους, ενώ μέσα σε αυτά συγκαταλέγεται και η στυτική δυσλειτουργία που θεωρείται, για τους περισσότερους από εμάς, ένας κακός εφιάλτης. Σύμφωνα με μελέτες, πρόκειται για ένα φαινόμενο που «αγγίζει» ένα ποσοστό 50% έως 70% στους άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών, και ειδικότερα όσους αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά νοσήματα ή διαβήτη.

Τι κι αν διανύουμε ακόμη τη δεκαετία των 30; Είναι απόλυτα λογικό να μας κυριεύει πανικός και μόνο στη σκέψη μίας μελλοντικής στυτικής δυσλειτουργίας, ωστόσο πλέον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν και κατά πόσο κινδυνεύουμε, χάρη στο Πρόγραμμα Κλινικής Πρόληψης και Αντιγήρανσης, Cenegenics, του Athens Beverly Hills Medical Group. Με άλλα λόγια, όσο πιο έγκαιρα ενημερωθούμε, υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσουμε φυσικά το συγκεκριμένο φαινόμενο, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε φαρμακευτικά σκευάσματα. Πριν προχωρήσουμε όμως σε περισσότερες λεπτομέρειες, ας ξεκινήσουμε αναλύοντας πρώτα τα βασικά.

Αποδομώντας τον «μύθο» της στυτικής δυσλειτουργίας

Το ζήτημα της στυτικής δυσλειτουργίας έχει αναπαραχθεί με αρκετές δόσεις υπερβολής από τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, με αποτέλεσμα να έχει πάρει και τις ανάλογες… κινηματογραφικές διαστάσεις στο μυαλό μας. Στην πραγματικότητα η στυτική δυσλειτουργία προκαλείται από έναν συνδυασμό φυσικών και συναισθηματικών παραγόντων, οι οποίοι οδηγούν στη δυσκολία διατήρησης της στύσης και συνεπώς, στη δυσκολία σεξουαλικής επαφής. Δεν είναι λίγες οι φορές που λειτουργεί ως «προειδοποίηση» για κάτι σοβαρότερο, όπως κάποια καρδιαγγειακή νόσο που εμποδίζει την παροχή αίματος στο πέος ώστε να έρθει σε στύση, ο διαβήτης που επηρεάζει τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία που διατηρούν τη στύση, νοσήματα που σχετίζονται με τον προστάτη, καθώς και ψυχολογικά ζητήματα. Επόμενο είναι πως όλα τα παραπάνω μειώνουν σταδιακά τη λίμπιντο και την επιθυμία για σεξ, προκαλώντας άγχος, συστολή, κατάθλιψη και προβλήματα ανάμεσα στο ζευγάρι. Πριν φτάσουν, λοιπόν, τα πράγματα σε αυτό το σημείο, είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε τα «σημάδια» που αποκαλύπτουν εάν βρισκόμαστε και εμείς ανάμεσα στο 50% με 70% που αναφέρθηκε παραπάνω. Για παράδειγμα, εάν η στύση είναι σταθερή αλλά η σεξουαλική πράξη δεν ολοκληρώνεται, εάν η στύση είναι επίμονη και… απρόβλεπτη, καλό θα ήταν να ζητήσουμε άμεσα την έγκυρη συμβουλή ενός ειδικού.

stytiki

Μία απόλυτα εξατομικευμένη διάγνωση για το μέλλον

Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, είναι που χρειαζόμαστε το καινοτόμο πρόγραμμα Cenegenics. Μέσω ενός διαγνωστικού ελέγχου ο οποίος περιλαμβάνει, αιματολογικές εξετάσεις, ερωτηματολόγιο άσκησης και διατροφής, απεικονιστικές εξετάσεις (Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας, Ανάλυση Σύστασης Σώματος, Υπέρηχος Καρωτίδων), εργοφυσιολογικό έλεγχο και διάγνωση νευρογνωστικής λειτουργίας, η επιστημονική ομάδα του Cenegenics ορίζει ένα εξατομικευμένο πλάνο και μία κοινή στοχοθέτηση υγείας. Αυτό συμβαίνει γιατί, σύμφωνα με τον Δρ Marc Garnick, καθηγητή Ιατρικής Ογκολογίας και Ουρολογικού Καρκίνου στο Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, «σε πολλές περιπτώσεις, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να επιβραδύνουν την εξέλιξη της στυτικής δυσλειτουργίας και να βοηθήσουν στη διαχείρισή της». Συνεπώς, σε περίπτωση που κάποιος πληροί τα κριτήρια για να οδηγηθεί μελλοντικά σε στυτική δυσλειτουργία, ακολουθεί μία «στρατηγική» με άμεση και μακροχρόνια επίδραση στη διαχείριση του προβλήματος.

stytiki2

Φυσικοί τρόποι που δίνουν λύση στο πρόβλημα

Παρότι τα φάρμακα είναι η λύση στην οποία στρέφονται οι περισσότεροι, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως παρουσιάζουν αρκετές παρενέργειες, ενώ η χρήση τους μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην εξάρτηση. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να στραφούμε πρωτίστως σε φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης, όπως η αερόβια άσκηση που με 40 λεπτά μέτριας έως έντονης δραστηριότητας για τέσσερις φορές την εβδομάδα, μπορεί να περιορίσει τη στυτική δυσλειτουργία. Μία ακόμη μέθοδος είναι οι ασκήσεις Kegel, οι οποίες περιλαμβάνουν 10 έως 100 επαναλήψεις την ημέρα, δυναμώνουν τους μύες του πυελικού εδάφους και αυξάνουν τη ροή αίματος στο πέος, ενώ όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή, είναι βέβαιο πως σύντομα θα επιφέρουν μία βελτίωση.

stytiki3

Τέλος, είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως ακόμη και αν παρουσιάζουμε δείγματα στυτικής δυσλειτουργίας, δεν υπάρχει λόγος να αγχωνόμαστε, καθώς έτσι διογκώνουμε το πρόβλημα. Καλό θα ήταν να απευθυνθούμε άμεσα στις κλινικές του Athens Beverly Hills Medical Group και να πραγματοποιήσουμε έναν 360ο διαγνωστικό έλεγχο Κλινικής Πρόληψης και Αντιγήρανσης Cenegenics, ο οποίος θα μας παρέχει τις κατάλληλες κατευθύνσεις για να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο φαινόμενο ή κάτι σοβαρότερο που μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η πρόληψη, είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία!

www.Cenegenics.gr

info@cenegenics.gr

Γλυφάδα, Λ. Βουλιαγμένης 96 , 2108949920

Κολωνάκι, Μηλιώνη 8 , 210 7230502



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved