Καλωσήρθατε στην εποχή του ψευτικού six-pack

Κάποτε έπρεπε να λιώσεις στην προπόνηση και τη διατροφή. Πλέον χρειάζεσαι μία επίσκεψη σ’ έναν πλαστικό χειρούργο.

Θα σε πάμε πίσω στο 1993. Στο συνέδριο της Διεθνή Οργανισμού Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών στο Παρίσι, ένας νεαρός γιατρός έδωσε μια ομιλία που έμελλε να γραφεί στην ιστορία: Τι θα γινόταν αν η λιποαναρρόφηση μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δώσει στους άνδρες το πολυπόθητο six-pack; Η πλειοψηφία των χειρουργών σχολίασε ως ανόητη αυτήν την ιδέα και σε μεγάλο βαθμό αγνοήθηκε.

Αλλά ο Dr. Henry Mentz είχε αποδείξεις ότι αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να λειτουργήσει. Το 1992, τον προσέγγισε ένα μοντέλο που παρά το γεγονός ότι ήταν σε εξαιρετική φόρμα, δεν κατάφερε ποτέ ν’ αποκτήσει μία σμιλευμένη κοιλιά. Θα μπορούσε ο Mentz να βοηθήσει την κατάσταση; Ο γιατρός που μόλις είχε ανοίξει το γραφείο του χρησιμοποίησε την λιποαναρρόφηση για να αποκαλύψει τους κοιλιακούς του. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και η φήμη του γιγαντώθηκε. Σήμερα, 30 περίπου χρόνια αργότερα, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 3.000 επεμβάσεις και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Με τα χρόνια, ο Mentz έδωσε περισσότερες ομιλίες σε περισσότερα συνέδρια. Οι νέες τεχνολογίες έκαναν την επέμβαση πιο εύκολη και διαθέσιμη σε περισσότερους ασθενείς.

Όλο και περισσότεροι άνδρες πληρώνουν για να αποκτήσουν τις «τέλειες γωνίες» στο πρόσωπο

Σε συνέδρια πλαστικής χειρουργικής, η «χάραξη της κοιλιάς» μετατράπηκε σε κάτι huge. Όλοι μιλούσαν γι’ αυτό. Ο Dr. Daniel Markmann, ένας πλαστικός χειρουργός από τη Βαλτιμόρη, ο οποίος ξεκίνησε ανεξάρτητα να «σμιλεύει» κοιλιακούς πριν από 20 χρόνια, λέει ότι σε ένα συνέδριο του 2021 ήταν «το μόνο για το οποίο μπορούσε να μιλήσει κανείς». Όταν ο Markmann ξεκίνησε την πρακτική του πριν από δεκαετίες, λιγότερο από το 5% των πελατών του ήταν άνδρες. Αυτό έχει εκτιναχθεί στο 30% και, όπως λέει, η λιποαναρρόφηση βρίσκεται στην κορυφή. Τώρα οι επεμβάσεις στην κοιλιακή χώρα είναι παντού. «Αν κοιτάξετε σχεδόν σε οποιονδήποτε ιστότοπο πλαστικού χειρουργού, θα έχουν μια ενότητα για τους άνδρες και θα έχουν μια εικόνα ενός μοντέλου που έχει μηδενικό σωματικό λίπος και πραγματικά καθορισμένους κοιλιακούς», λέει ο Dr Joshua Korman, ένας πλαστικός χειρουργός από το Mountain View της Καλιφόρνια. Δεν εκπλήσσεται από την αυξανόμενη δημοτικότητα. Το δέλεαρ ενός six-pack είναι προφανές και γοητεύει κάθε ηλικιακή ομάδα.

 

 

Επίσης είναι κάτι που θέλουν οι celebrities. Οι ψεύτικοι κοιλιακοί -μπορεί να- είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό στο Χόλιγουντ. Ο Dr. Gregory Lakin, ένας άλλος πλαστικός χειρουργός που ανέπτυξε μόνος του τη «χάραξη κοιλιακών», λέει ότι στους ασθενείς του περιλαμβάνονται ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές, μοντέλα, ακόμη και πορνοστάρ. «Είναι η ανδρική εκδοχή της πλαστικής στήθους». Ωστόσο οι περισσότεροι από τους άνδρες που κάνουν βελτιώσεις κοιλιακούς δεν είναι διασημότητες. Είναι τύποι σαν τον εργολάβο Tim Jahnigen. Ο Jahnigen λατρεύει το τρέξιμο αλλά όση προπόνηση και να έχει κάνει δεν κατάφερε ποτέ να πετύχει το six-pack. Επισκέφτηκε λοιπόν τον Dr. Markmann. Τότε ο γιατρός του έκανε μια κρίσιμη ερώτηση: Είσαι σε φόρμα τώρα, αλλά θα μείνεις έτσι; Θα πάρεις βάρος στο μέλλον; Ο Markmann το ρωτά γιατί δεν είναι όλοι υποψήφιοι για «χάραξη κοιλιακών». Οι περισσότεροι δεν είναι. Ο ιδανικός ασθενής είναι ήδη σε φόρμα, έχει Δείκτη Μάζας Σώματος κάτω του 30, έχει σφιχτό δέρμα και απλώς παλεύει να ρίξει αυτό το τελευταίο στρώμα λίπους στην κοιλιά. Οι τυπικοί ασθενείς του Markmann είναι bodybuilders, αστυνομικοί, στρατιωτικοί φύλακες, αλλά έχει επίσης περιθάλψει δικηγόρους και γιατρούς. Ο νεότερος ασθενής του ήταν 20 ετών και ο μεγαλύτερος 69. Η διαδικασία διαρκεί μερικές ώρες και το κόστος κυμαίνεται από 5.000 μέχρι 30.000 ευρώ.

Οι βασικοί λόγοι που μέχρι σήμερα δεν ξέρεις τι σημαίνει six pack

Ωστόσο τι συμβαίνει με το αισθητικό κομμάτι; Η «χάραξη κοιλιακών» είναι κάτι που μένει μόνιμα. Οπότε οφείλεις να γνωρίζεις πως σε περίπτωση που περάσεις την πόρτα του χειρουργείου τότε δεν υπάρχει επιστροφή. Θα πρέπει να συμφιλιωθείς με την ιδέα πως θα φτάσεις 70 ετών και θα έχεις κοιλιακούς 20χρονου. Για να είμαι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα πρέπει να συνεχίσεις να γυμνάζεσαι και να κάνεις διατροφή.

 

 

Και εκεί έρχεται η μεγάλη ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου. Αξίζει να μπεις σε αυτή τη διαδικασία ή είναι προτιμότερο να γυμναστείς και να προσέξεις τη διατροφή σου χωρίς να περάσεις την πόρτα του χειρουργείου. Η απάντηση είναι υποκειμενική.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved