Με κοκτέιλ η κοιλιά δεν πέφτει

Τι να πιεις για να μην αγοράσεις καινούργια παντελόνια.

Ωραίο πράγμα οι ποτάρες το ΣουΚου -ή και μετά το γραφείο- αλλά αποτελούν παράλληλα και μεγάλο εχθρό στο κομμάτι της διατροφής. Οι θερμίδες είναι πολλές, τα ποτά είναι πάντα πάνω από δύο και κάπως έτσι αναρωτιέσαι γιατί δεν πέφτει η μπάκα.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα: δεν είναι όλα τα ποτά βλαβερά. Ή μάλλον δεν σου κάνουν όλα την κοιλιά τούμπανο από το πάχος. Παρακάτω ακολουθεί ένας εμπεριστατωμένος οδηγός για το ποια ποτά είναι φίλοι σου και ποια εχθροί στο κομμάτι της διατροφής.

Ό,τι καλύτερο

To πιστό κρασί

blogs daily details healthiest alcohol red wine

Στην Ελλάδα ειδικά, έχουμε μάθει να το αγαπάμε και να το σεβόμαστε. Το συνδυάζουμε με το φαγητό στο σπίτι, με την έξοδο στο μπαρ και γενικά, λίγο-πολύ, υπάρχει πάντα όρεξη για λίγο κρασάκι. Τα καλά νέα είναι πως δεν μεγαλώνει και ιδιαίτερα την κοιλιά μας. Ένα ποτήρι κρασί περιέχει περίπου 100-200 θερμίδες. Βέβαια δεν μένουμε ποτέ μόνο στο ένα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι καλό να ξέρεις πως μπορείς να το παρακάνεις και λίγο χωρίς ν’ ανησυχείς για την σιλουέτα σου. Το λευκό έχει λιγότερους υδατάνθρακες, αλλά το κόκκινο κάνει καλό στην καρδιά. Οπότε βγαίνεις κερδισμένος όπως και να έχεις.

Τα straight ποτά

spirits temperature inside header

Χωρίς σόδες, χωρίς τόνικ, χωρίς σιρόπια, χωρίς τίποτα. Είτε σκέτα, είτε «on the rocks» που έλεγαν και οι πιο παλιοί.  Οι διατροφολόγοι φωνάζουν μέχρι σήμερα να αποφεύγουμε τα κοκτέιλ και ψιλοξινίζουν όταν τους λέμε για ουίσκι και βότκα. Συμφωνούν πάντως στο ότι , αν πρέπει να πιεις βαρύ ποτό, κατέφυγε σε κάτι λευκό. Βότκα ή τζιν. Έχουν λιγότερες θερμίδες (περίπου 97 ανά μία δοσολογία), καθόλου προσμίξεις και δεν υπάρχει ζάχαρη ούτε για δείγμα. Από τα δύο ποτά και μετά ωστόσο οι αριθμοί αλλάζουν. Οπότε να βρίσκεσαι σε έλεγχο.

Light μπίρες; Ε ναι

blogs daily details best booze light beer

Ναι οκ, η light έκδοση της μπίρες δεν μας ενθουσιάζει σε καμία περίπτωση, αλλά σεβόμαστε το γεγονός ότι κάποιοι θέλουν να χάσουν κιλά. Light μπίρα λοιπόν. Μία επεξεργασμένη εναλλακτική για όσους δυσκολεύονται να κόψουν τον ζύθο, με το μπουκάλι να φτάνει μέχρι τις 80 θερμίδες. Σίγουρα δεν δίνουν την ίδια δροσιά και την ίδια γεύση, αλλά είναι καλό να γνωρίζεις πως υπάρχει κάτι που θα σε βοηθήσει να κουμαντάρεις την διατροφή σου.

 

Ο,τι χειρότερο

Κοκτέιλ γεμάτα ζάχαρη

1371220270 the perfect strawberry margarita cocktail or mocktail 039 e

Σκέψου λίγο τις μαργαρίτες και τα daquiri. Χάλι μαύρο. Ναι, κερδίζουν στην γεύση αλλά όχι στη διατροφή. Ας πάρουμε για παράδειγμα την μαργαρίτα. Όταν την καταναλώνεις, το σώμα σου δέχεται τόσο μεγάλη ποσότητα αλκοόλ που δεν μεταβολίζει σωστά την ζάχαρη που βρίσκεται μέσα στο ποτό. Ύπουλο έτσι; Είναι σαν να καταναλώνεις ένα cheeseburger με γιγαντιαίες πατάτες.

Αυτά τα μπουκάλια με τις μοναστηριακές μπίρες

beer bottle hero

Είναι εκείνες οι πιο elegant μπίρες που παραγγέλνεις στις κάβες και πίνεις στις μπιραρίες. Οι weiss,  οι μοναστηριακές και όλη αυτή η γκάμα που περιέχει υψηλή ποσότητα σε αλκοόλ και μπόλικες θερμίδες. Υπάρχουν μπουκάλια εκεί έξω που φτάνουν μέχρι και τις 300 θερμίδες. Επίσης το κακό είναι πως, συνήθως, μαζί με αυτές τις μπίρες έρχονται και βλαβερά συνοδευτικά όποτε πατατάκια, τηγανητές πατάτες, τυριά κλπ. Δεν λέμε πως δεν είναι απολαυστικές. Αλλά στο τρίτο μπουκάλι θα έχεις θέμα με τα παντελόνια σου. Οπότε προσοχή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved