Τι συμβαίνει και δεν κλείνεις μάτι ρε φίλε;

3 tips για πιο ήρεμο και απολαυστικό ύπνο.

Ο Γρηγόρης ξυπνάει από θορύβους στην εξώπορτα. Ο Γιώργος από φόβο για σεισμό. Ο Ντίνος από εφιάλτες. Μόνο ο άλλος Γιώργος κοιμάται σαν βόδι. Λίγο-πολύ, όλοι έχουμε ένα λόγο που μας κάνει να στριφογυρίζουμε τα βράδια. Ή και όχι. Γιατί εκτός από τα  παραπάνω αίτια, είναι και όλες εκείνες οι άλλες νύχτες που ξαγρυπνάμε χωρίς να ξέρουμε τον λόγο. Και ο λόγος υπάρχει και είναι παραπάνω από ένας.

Μετά από τα παρακάτω tips, σου υποσχόμαστε πως θα βελτιώσεις αισθητά την ποιότητα του ύπνου σου.  Ξεκίνα από σήμερα.

1. Κόψε το μπλε φως

Μην κοιτάς απορημένος. Το «μπλε φως» είναι η ακτινοβολία που εκπέμπει η smart οθόνη σου, το κινητό σου και το iPad. Και ναι είναι πιο βλαβερή απ’ όσο φαντάζεσαι. Για την ακρίβεια, το μπλε φως επηρεάζει την παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης που ευθύνεται για να βυθιστούμε στον ύπνο. Όσο πιο πολύ εκτίθεσαι στο μπλε φως, τόσο πιο δύσκολη κάνεις την ζωή στον οργανισμό σου, με αποτέλεσμα η βραδινή κατάκλιση να πηγαίνει για βρούβες. Κλείσε το κινητό και βγάλ’ το έξω από το δωμάτιο. Τέλος.

2. Δώσε βάση στο στρώμα σου

Παιδιά δεν ζούμε σε άλλο πλανήτη. Ξέρουμε πως το καλό στρώμα είναι ακριβό. Ξέρουμε όμως πως υπάρχουν στρώματα για όλες τις τσέπες. Το στρώμα είναι επένδυση. Όσο καλύτερο είναι, τόσο καλύτερος θα γίνει και ο ύπνος σου. Έρευνες έχουν δείξει πως με τα καλά στρώματα, ακόμη και αν κοιμόμαστε λιγότερες ώρες, ξυπνάμε πολύ πιο ξεκούραστοι. Την επόμενη φορά που θα μαζεύεις λεφτά, πριν τα σκάσεις σε laptop ή Xbox σκέψου να τα επενδύσεις σε ένα στρώμα.  

3. Κάνε το δωμάτιο σπηλιά

Κάτι ήξερε ο Μπάτμαν αδερφέ. Ο νόμος λέει το εξής: όσο πιο σκοτεινό το δωμάτιο, τόσο πιο βαθύς και χαλαρωτικός ο ύπνος. Μπορεί να έχεις συνηθίσει να κοιμάσαι με την τηλεόραση αναμμένη ή με τα φώτα ανοιχτά (σ.σ.: επειδή φοβάσαι ακόμη το σκοτάδι και δεν θες να το παραδεχτείς), αλλά μία έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης απέδειξε πως οι άνθρωποι που κοιμούνται χωρίς κανέναν φως στο δωμάτιο έχουν μέχρι και 45% καλύτερη ποιότητα ύπνου. Κλείστα όλα. Μαύρη μαυρίλα και νάνι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved