Πως να φτιάξεις υπερηρωικά τρικέφαλα

Γιατί τα τρικέφαλα γεμίζουν τα μανίκια...

Καταρχάς να υπογραμμίσω πως γυμναστήριο ΔΕΝ πάμε μόνο πριν το καλοκαίρι αλλά όλο τον χρόνο. Αν πηγαίνεις ένα μήνα πριν για την παραλία, σόρυ αλλά δεν θα πετύχεις και πολλά. Και δεν σου αξίζει και να πετύχεις και πολλά με τέτοιο attitude.

Αφού είπα αυτό μου με κατέτρωγε σαν σαράκι όλα αυτά τα χρόνια, σήμερα θα ασχοληθούμε με τα τρικέφαλα. Το μυ που ουσιαστικά είναι αυτός που θα γεμίσει το μανίκι και κάνει το χέρι να φαίνεται 3D. Και όπως λέω και στους άλλους Ratpackers εδώ πλάι μου, «Τρικέφαλα σαν του Thanos πρέπει να φτιάξουμε».

 

Τι πρέπει να ξέρεις

 Best Triceps Workout

 

Βρες τα βάρη σου

Η πρώτη βασική αρχή. Δεν βάζουμε κόντρα ποιος θα σηκώσει τα περισσότερα κιλά. Μπορεί να πάρεις ένα βάρος που να κάνεις 8 επαναλήψεις, μπορεί να πάρεις και ένα που θα κάνεις 38. Δοκίμασε πρώτα τα κιλά, γιατί γενικά τα τρικέφαλα σαν μυς σηκώνουν μικρότερα φορτία από ότι τα δικέφαλα.

Βάλε ένταση στις προπονήσεις σου

Η λογική «κάνω 4 σετ των 8» θα σε οδηγήσει σε πλατό με μαθηματική ακρίβεια. Πλατό είναι το σημείο που μένεις στάσιμος. Η ένταση θα κάνει τον μυ να… τρελαθεί. Προσπάθησε να βάλεις στην στραβόμπαρα για γαλλικές πιέσεις όσα κιλά μπορείς να κάνει πχ. 4 επαναλήψεις. Κάνε 7 σετ των 4 με ξεκούραση 20 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα σετ. Μην φοβάσαι να βάλεις λιγότερα κιλά αν δεις πως δεν γίνεται να τελειώσεις το σετ. Δεν βάζουμε διαγωνισμό είπαμε!

Αγάπα τα supersets

Προσπάθησε να μην στοχεύεις μόνο μια μυϊκή ομάδα γενικά. Όταν τελειώσεις τις πιέσεις με αλτήρες κάνε αμέσως ένα σετ για δικέφαλα. Θα πετύχεις μεγαλύτερη αιμάτωση στην περιοχή. Φαντάσου το όπως μου του είχε εξηγήσει ένας γυμναστής παλαιότερα: Ένα φορτηγό μεταφέρει το αίμα στην περιοχή που γύμνασες. Αν «χτυπήσεις» ένα μυ που είναι κοντά, θα χρειαστούν 2 φορτηγά για να μεταφέρουν το αίμα στην περιοχή. Τότε είναι και το σημείο που θα πετύχεις και την μεγαλύτερη κορύφωση.

Γυμνάζεις τρεις κεφαλές

Βασική αρχή είναι το γεγονός πως είναι τρεις οι μεριές στο τρικέφαλο, όπως καταλαβαίνεις από το όνομα. Την μέσα κεφαλή, την έξω κεφαλή και την μακρά. Δεν πρέπει πχ να κάνεις μόνο εκτάσεις με αλτήρες πίσω από το κεφάλι (μέσα κεφαλή) και να αφήνεις αγύμναστη μια άλλη.

Οι κλασσικές ασκήσεις

Βυθίσεις, γαλλικές με στραβόμπαρα, πιέσεις σε ίσιο πάγκο με κλειστή λαβή, πιέσεις με αλτήρες πίσω από το κεφάλι και τροχαλία. ΔΕΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΚΕΦΑΛΩΝ!

Μεγάλη προσοχή: Όταν κάνεις τρικέφαλα δεν λυγίζεις αγκώνες, δεν βάζεις βάρη που δεν μπορείς να σηκώσεις και προσπάθησε να εκτελέσεις το πρόγραμμά σου με συνέπεια!


9 SHARES